Vred ung dame søger

Sarah Brendel: sarah brendelDen tyske singer/song­writer Sarah Brendel kommer på sit debutalbum godt med og indfrier de høje forventninger, der var stillet hende.

Efter en karriere, der startede på vågeblus i Tyskland, flyttede Sarah til USA, hvor kristen
musik har et større marked og et større publikum. Her har hun nu for alvor fået et gennembrud med sit første solo-udspil efter flere singles, der også blev vel modtaget.

Musikstilen lægger sig meget op ad den amerikanske singer/songwriter-tradition, afdæmpet vred, agressiv og samtidig forløsende i samspillet mellem melodierne og det kristne budskab, der leveres i samme ånd.

Ved at lytte til Sarah Brendels sange falder tankerne også på navne som ”verdens vredeste teenager”, Avril Lavigne, og vores egen Anisette Karmen Koppel fra danske Savage Rose. Deres nærvær og deres beherskede vrede, bitterhed og afklaring med tingenes tilstand finder jeg igen hos Sarah og i hendes univers. Fra det hektiske nummer Fire til den roligt flydende afslutning No more, der efterlader et håb om, at der er lys for enden af tunnellen – og at Sarah Brendel måske en gang vil finde, hvad hun søger.

Indtil da må hun dog gerne fortsætte med at skrive flere smukke sange med stærke, kristne budskaber til sig selv, til os – og til alle andre.