Sigurd Barret til kristent jubilæumsshow

Efterskolen Kildevæld fejrer 50 års jubilæum med manér.Det er ikke hver dag et jubilæum bliver fejret så ungt og festligt. Det er naturligvis heller ikke hver dag en kristen efterskole fylder 50 år.

Sigurd Barret underholder

Efterskolen Kildevæld har lagt op til et brag af en fest d. 20. maj 2006. Her er det nemlig 50 år siden skolen blev startet som elevsupplement til International Apostolsk Højskole i Kolding, og 25 år siden den fik sine egne bygninger på Tøndervej.
I dag har over 2000 elever været elev på skolen. Derfor skal Kongreshallen i Kolding nok blive fuld, når Jubilæumsfesten løber af stabelen efter en officiel Jubilæumshøjtid kl. 10 og en gensynseftermiddag fra kl. 12.
Jubilæumsfesten starter kl. 17.30 med en tre retters menu fra en af byens restauranter og fortsætter med revy og sang af gamle elever – bl.a. stand-up-komikeren Oluf ”Luffe” Christensen og gospelsangeren Julie Lindell.

Skolen er blevet voksen

– 50 år er et skarpt hjørne, så nu synes vi, at skolen er blevet så voksen at ”hun” godt kan invitere til en rigtig fest. Det er godt at feste, når der er noget at fejre – hverdage har vi jo nok af, udtaler forstander Erling Thyde. Han håber både elever og medarbejdere får knyttet gamle bånd på Jubilæumsdagen – og at mange må få fornyet deres gudsforhold.
Jubilæumsfesten kulminerer med storslået underholdning af Sigurd Barret. Den tv-kendte entertainer lægger ikke skjul på sin tro på Gud.

Spæd start

Efterskolen Kildevæld startede som Den Apostolske Ungdomsskole i 1956 og i de samme bygninger som International Apostolsk Højskole. Af hensyn til så- og høsttid i landbruget var de majestætiske bygninger kun fyldt af elever i vinterhalvåret. Derfor startede man ungdomsskolen med to tre-måneders kurser primært for piger. Skolen udviklede sig hurtigt til en helårsskole og fik med tiden eksamensret på lige fod med folkeskolen. For 25 år siden indviede Efterskolen Kildevæld egne bygninger. I dag er skolen fuldt udbygget med 94 elever fordelt på 8., 9. og 10. klasse. Desuden er ca. 30 elever tilknyttet en alternativ rejsende 11. klasse kaldet Euroclass.
Der er udgivet en 32 siders jubilæumsavis med alle de sjove oplevelser og varige påvirkninger som efterskolelivet fører med sig. En tidslinie ”fra vækkelsesbevægelse til skoledannende kirkesamfund” går gennem avisen. Avisen kan fås i den lokale frikirke og uddeles på Jubilæumsdagen.

På hjemmesiden www.jubilaeum.dk kan man desuden følge med i program og tilmeldinger.

Skolens forstander, Erling Thyde


Artiklen fortsætter efter annoncen: