Stævne med hjerte for Israel

Tove Videbæk taler om Danmarks forhold til Israel, når Ordet og Israel holder bededags-stævne på Sanden BjerggaardForholdet mellem Danmark og Israel er i fokus på Ordet og Israels stævne i bededagsferien. Men der bliver også tid til bibelundervisning.

Tove Videbæk, der er formand for Fælleskommiteen for Israel, taler om Danmarks forhold til Israel.

I Store bededags-ferien samles medlemmer af foreningen Ordet og Israel til stævne i Nordjylland. I løbet af stævnet, der strækker sig fra torsdag aften til mandag formiddag, vil der blive sat fokus på forholdene i Israel netop nu.
Tidligere folketingsmedlem Tove Videbæk, er blevet inviteret som taler. Det skyldes, at hun er formand for Fælleskomiteen for Israel. En paraplyorganisation, der samler alle danske israels-organisationer, såvel politiske som venskabsforeninger. På stævnet vil hun tale om Danmarks forhold til Israel.

Hjælp til hånd og hjerte

På stævnet, der holdes hvert år, er der tradition for at få besøg af nogle af foreningens medarejdere i Israel.
I år er det Birgit og Anders Aagaard, der i 3 år har ledet Ordet og Israels arbejde i Jerusalem.
– I Israel har vi flere grene i vores arbejde. Vi har det diakonale sociale arbejde, som vi kalder ”hånd og hjerte”, hvor vi gerne vil hjælpe og trøste de israelere, der har det svært, forklarer Per Weber, der er seniorsekretær og tidligere generalsekretær.
– Vi har også et ungdomsarbejde, hvor vi arrangerer noget for danske unge, der er i Israel. Blandt andet en discipelskole i Tiberias, hvor unge kristne kan være der i 3 måneder og få undervisning.

Tid til Ordet – og musik

Som foreningens navn lyder, er der på stævnet også lagt op til bibelundervisning.
Ordet og Israels formand Jan Frost vil tale om temaer fra Johannes Åbenbaring. Derudover vil Per Weber tale om profeten Elias.
Ud over talerne, vil der også være musikalske indslag.
– Karin og Knud Lysgaard fra Kvistgaard kommer og medvirker med sang, fortæller Per Weber.
Han glæder sig til stævnet på Sanden Bjerggaard, hvor der allere nu meldes om alt optaget.
– Vi har fuldt hus, det vil sige ca. 60 overnattende deltagere, men vi venter op til 100 ved aftenmøderne, der er åbne for alle, siger Per Weber.