TDC tilbyder ikke God Channel

Den internationale kristne tv-kanal God Channel kommer ikke på programmet hos Danmarks største udbyder af kabel-tvGod Channel har netop fejret 10-års jubilæum, og sender i dag også programmer på dansk.

Simon Jacobsen mener, at Danmarks kristne sov i timen

Kanalen kan for øjeblikket ses af 800.000 danskere via de 40 lokale kabelnet, der tilbyder kanalen herhjemme.
Samtidig kan God Channel modtages via satellit, ligesom udsendelserne kan ses på kanalens hjemmeside på Internet.
Men på trods af den generelt stigende interesse for kristent tv i Danmark er det for øjeblikket ikke muligt at se God Channel via Danmarks største tv-udbyder, TDC.

De kristne sov i timen

Simon Jacobsen, direktør for God Channel i Skandinavien, forklarer:
– I 1999 havde TDC God Channel på prøve som Ønske-Kanal for at se, hvordan interessen var for denne kanal. Og i et halvt år havde 1 million danskere muligheden.
– Men de kristne sov i timen den gang. Interessen viste sig at være så beskeden, at TDC fjernede God Channel fra deres net igen. Og i øjeblikket er der tilsyneladende ikke udsigt til, at TDC tager God Channel tilbage igen.

Det koster en million

At sende en kanal via kabel-tv koster ifølge God Channel-chefen omkring 1 million kroner i driftsomkostninger. Og i øjeblikket mener TDC så ikke, at interessen er stor nok til, at det kan betale sig at sende God Channel, siger Simon Jacobsen, der løbende er i kontakt med TDC angående et muligt samarbejde.
Selvom man har TDC, er der stadig mulighed for at modtage God Channel, forklarer Simon Jacobsen.
De to mest populære løsninger er enten at se de forskellige programmer via kanalens hjemmeside eller at købe en lille parabolantenne og en digital modtagerboks, der kan modtage God Channels signaler.
Udfordringen har forgæves forsøgt at få en kommentar fra TDC.