Ferie med indhold
Alsidig alternativ sommerfestival

Mirakelmøder, workshops og vandrutsjebane. Det er nogle af ingredienserne, når foreningen Evangelist holder Alternativ Sommerfestival på Vildkildegaard ved Arnborg.Den 1.-7. juli er der Alternativ Sommerfestival på rehabiliteringscentret Vildkildegaard ved Arnborg vest for Herning. Stævnet, der holdes for blot anden gang, ventes at tiltrække kristne fra hele landet.
Bag festivalen står Christian Hedegaard fra Evangelist. Han ser den alternative sommerfestival som en naturlig opfølgning på den stigende søgen efter Guds kraft til mirakler.
– I de seneste år har Danmark oplevet en åndelig vækkelse, som startede i år 2000 med tv-programmet ”Åndernes Magt”. Det er vort mål at fortsætte denne bølge, så endnu flere kan få del i det, som sker, siger Christian Hedegaard.

Afrikanske talere på programmet

Christian Hedegaard er helt naturligt at finde blandt hovedtalerne på festivalen, men her finder man også en række afrikanske forkyndere. Det drejer sig blandt andet om Teresia Wairimu, som hver måned samler 200.000 tilhørere til møder i Kenya, hvor mennesker bliver helbredt for alle slags sygdomme, inklusive kræft og aids. Josephine Mukamazimpaka fra Rwanda arbejder også med mirakler og har som kvindelig prædikant i et mandsdomineret samfund gjort sine erfaringer, ikke mindst efter folkemordet i 1994. Robert Bwalya har også meldt sin ankomst igen i år. Til hverdag driver han sin egen ”åndens klinik”. Her behandlede han sidste år over 60.000 patienter.
Udover aftenmøderne er der undervisning og workshops, hvor der medvirker en række danske talere, blandt andet David Hansen fra Aalborg Menigheds Center, Else-Marie og Johannes Hansen fra Apostolsk Kirke, Nick Knudsen, daglig leder på Vildekildegaard, samt Tabita Skov fra pigehuset Tabitas Hus.
Ved siden af møderne er der et specielt børneprogram med vandrutsjebane, hoppeborg, naturlegeplads osv.
-mbc