Ferie med indhold
Mor og datter på familielejr

Birthe og Kristina Nøddebo beskriver, hvordan det er at være på en kristen familielejrVi var kun ca. 200 på lejren – det gør, at stemningen er meget hyggelig og mere intim end på en stor lejr.

Oaselejren på Sjælland holder til på og omkring Odsherreds Efterskole i Fårevejle. Indsat: Skeptiske Birthe og Kristina.

Kristina: Solen skinnede fra en næsten skyfri himmel, da vores bil endelig trillede ind på parkeringspladsen på Odsherreds Efterskole.
Jeg nåede kun lige at stige ud af bilen, før to glade tøser faldt mig om halsen!
– Hej! Dejligt at se dig, hvordan går det? Osv. Alt synede også, som det plejede, her den første dag på Oaselejr Sjælland. Alle mennesker smilede, hele lejren sprudlede af forventningsglæde. Hvad ville de næste fem dage bringe?

Birthe: Vi voksne glædede os til mange ting: åndeligt fællesskab, gode gamle – og nye – venner, ikke lave mad i en hel uge, møde Gud.
Kristina: De næste par dage skete der en hel masse – ikke mindst i den ”unge” gruppe, jeg befandt mig i.
Vi havde været så super heldige at få Weyman Howard og Thom Wedge som vores gruppeledere. De kommer fra Los Angeles, hvor de arbejder med et program, der hedder ’Love works’. De fortalte os om deres liv med og uden Gud og lærte os en masse omkring det at vandre med Gud og gøre hans vilje. Det var virkeligt spændende, og jeg er helt sikkert ikke den eneste, der har noget godt med hjem i bagagen.
Birthe: Der var selvfølgelig også mange tilbud til de voksne: der var fælles foredrag formiddag og aften, og hver voksen var med i en fast gruppe – i de grupper kommer man virkelig tæt ind på hinanden, fordi man taler og be’r sammen.

Tæt fællesskab

I løbet af ugen opbygges et tæt fællesskab. Det er særlig vigtigt for dem, der er med første gang: allerede fra første dag kender man mindst 7-8 mennesker!
Børnene har deres eget program: Underholdningen om morgenen er fælles for alle og meget populær, skulle vi hilse og sige! Derefter kom børnene ud i deres egne grupper til undervisning, bøn og aktiviteter, der svarede til deres alder. I grupperne finder de sammen over trylledej, perler eller fiskestænger blandt mange andre ting – og finder hurtigt en legekammerat.
Kristina: Om aftenen var der som sædvanligt et møde for alle over 15. Efter mødet var der kage, et af dagens højdepunkter efter min mening!
Efter den sidste gode kage var blevet spist, og alle de små var blevet lagt i seng, blev der skruet op for elguitaren, og alle vi unge flippede ud til noget helt fantastisk lovsang efterfulgt af et par kloge ord, før vi begav os ud til vores telte.
Birthe: Der er ingen arrangementer om eftermiddagen bortset fra nogle seminarer to af dagene, så der er god tid til socialt samvær. Mange af deltagerne ses kun den ene gang om året, så der er god tid til både hyggelig snak og dybe diskussioner.
Kristina: Og som det jo plejer at være, når man er på lejr, går tiden alt for hurtigt, og efter at have holdt sig oppe hele natten (eller det meste af den) var det pludselig lørdag, og det var tid til at sige farvel – og selvom det nu var den sidste dag, var humøret alligevel helt på toppen, for vi ved jo, at vi ses igen – til næste år!

Kanalen til Gud renset

Birthe: Efterhånden som ugen går, bliver kanalen op til Gud renset mere og mere; så plumper der ting og sager ned i vores bevidsthed, som opbygger og styrker!
Rensemidler er lovsangen, talerne, det åndelige og sociale fællesskab og ikke mindst bønnen – i grupperne, om aftenen efter møderne og alle de andre steder, hvor vi taler med Gud.
Efter sådan en uge bliver det lidt nemmere at opretholde den gode kontakt opad!