Debat

Moralsk nedtur
Danmark fører an i moralsk nedtur! Lesbiske og enlige kvinder fra hele Europa kan nu få hjælp til at få børn i Danmark på private klinikker. Medlem af det etiske råd Morten Kvist kalder det en forkert udvikling. Undertegende kalder det en moralsk nedtur af hidtil usete dimensioner. Det er forbudt at hjælpe enlige og lesbiske i stort set hele Europa, men med den nye lov af 2. juni, som giver lesbiske adgang til kunstig befrugtning, kan de nu komme til Danmark og få hjælp på private fertilitetsklinikker. Danmark markerer sig endnu engang som ”landet” hvor den moralske nedtur fortsætter – hvor kvindens ret og ikke barnets tarv er i centrum, hvilket er egoisme i højeste potens. Et barn har krav på en far og en mor, det er en gudgiven anordning og overtrædelse af de gudgivne spilleregler for det menneskelige samfund på jorden fører til en øget individualitet, et fravær af åndelighed og på sigt til familiens og dermed samfundets sammenbrud.
Pastor Benny Blumensaat
Kirkegade 58
6700 Esbjerg

Når far er dømt ude
Folketinget tredjebehandlede og vedtog fredag d. 2. juni en lov, som nu tillader, at alle kvinder uanset samlivsforhold kan få foretaget inseminering med henblik på at få et barn.
Hos Kristendemokraterne mener vi, at familien udgør samfundets byggesten. De kristne familieværdier indbefatter, at et barn som udgangspunkt har en mor og en far.
Nu er virkeligheden desværre anderledes end det ideelle og børn i Danmark kan ikke altid regne med at have begge deres forældre. Det er ulykkeligt, men man kan ikke lovgive mod alting. Når far og mor ikke kan finde ud af det sammen eller hvis den ene af forældrene dør tidligt er det ikke noget, folketinget kan stille noget op med.
Men at verden ikke er perfekt bør ikke lede os til at forværre den. Det er tilfældet med denne nye lov, fordi et barn nu ikke længere har udgangspunkt i en far og en mor. Far er nemlig fra starten udelukket. Det er helt ude af trit med de kristne grundværdier og det er nu tid til at mobilisere de mennesker i Danmark, som går ind for disse grundværdier. Der er tale om en glidebane og det er da heller ikke tilfældigt, at det sker netop på et tidspunkt, hvor KD ikke har mandater i folketinget.
Lad mig understrege med det samme, at alt dette slet ikke handler om seksuel orientering, som visse kræfter gerne vil have det drejet til. Nej, det handler om at prioritere.
Hvem skal have størst ret? Barnet eller den voksne?
(Forkortet red.)
Per Holbo Rasmussen
Politisk Næstformand for KD i Vejle Amt
Hovedgaden 42
8763 Rask Mølle

Præster vil have fri
I Udfordringen uge 17. stod der på side 5. Præster vil have fri om søndagen for at holde sammen på deres familie. Måske bør præster overveje i tide, hvem de stifter familie med. Det er ikke godt at drage i ulige åg. Men det er en stor velsignelse, når hele familien følges ad i kirke. Vor sognepræst her i Græse har alle 4 teenagere og mand med i kirke hver søndag, og børnene har været med siden de var små. Vi gjorde det samme i mit barndomshjem. Det var med til, at søndagen blev hellig.
Hvis man gerne vil ændre Guds ord og fjerne helligdagen eller flytte den efter behag, så skal Biblen ændres en del. I dag er idræt og andre fornøjelser mulig i kirketiden og forretningerne er åbne.
Det er de oprigtige kristne, der må værne om de kristne værdier.
Edith Strandberg
Bakkehøjen 1, lejl. 4
Græse Bakkeby
3600 Frederikssund

Hvad er frihed?
DR’s brug af den tørklædeindhyllede Asmaa Abdol-Hamid som studievært på DR2 har skabt en voldsom debat.
Når jeg læser nogle af indlægene, bliver jeg dog slået af forundring over den aggression, som de bærer præg af, mod Asmaa, mod muslimer eller mod religiøse mennesker generelt. Hvad en rød klud siges at indvirke på en tyr, synes et hvidt tørklæde at indvirke på nogle af bidragyderne.
Hvor ville jeg dog gerne, at den samme energi blev brugt på at modsige og protestere over indslag i danske medier, der efter min mening virkelig er en trussel mod kvinders frihed.
Tag f.eks. de rap-tekster, som P3 i ren gangsterromantik pumper ud i æteren, og som udtrykker en kvindeforagt, som nok så mange gevandter ikke kan gøre. Eller på de musikvideoer, som DR1 sprøjter ind i danske hjem om eftermiddagen, og som fremstiller piger som ludere.
Vi lever i en tid, hvor machoen præsenteres som en helt og luderen serveres for børn og unge som et idol, hvor fattige piger og kvinder sælges som legetøj, og hvor det at hylde tækkelig påklædning i det offentlige rum anses for suspekt.
Undskyld mig – men er det udtryk for frihed?
(Forkortet red.)
Lars Peter Melchiorsen
Landsformand i KLF
Kirke & Medier
Grønnegade 6,3.th.
7100 Vejle

Polimik om Da Vinci
Al den polimik omkring Da Vinci Mysteriet burde forstumme. Kristendommen er jo også kun bygget på myter og gamle fortællinger. Samtidig undre det mig at præster slår Jesu fødsel og julen sammen. Julen er jo en hedensk skik og Jesus blev født i maj måned, hvad de fleste præster burde vide. Alligevel prøver de at bilde folk noget andet ind, hvorfor? Men det er jo nok et spørgsmål jeg aldrig får svar på.
John Wessel
Tjørnevej 10, 2.th.
3450 Allerød

Da Vinci-film i sladderspalten
I Sladderspalten i Århus Stifstidende 15. maj siger Da Vinci-filmens instruktør, Ron Howard, bl. a.: ”Min film er et stykke fiktion, der præsenterer en række karakterer, der er påvirket af disse konspiratoriske teorier og ideer. Disse karakterer i denne fiktion handler og reagerer på den baggrund. Det er ikke teologi, det er ikke historie”.
Al den snak om fiktion, teorier og ideer lyder mest som udenomssnak og en sludder for en sladder, som avisen da også har placeret, hvor det rettelig hører hjemme – i Sladderspalten.
I Århus Stifstidende 22. maj kunne vi læse, at filmen i de første tre dage, den har været vist, har indspillet 224 millioner dollar – ca. 1,305 milliarder kroner. Filmen har kostet 125 millioner dollar at producere.
Vatikanet har opfordret til at boykotte filmen. Det er forståeligt på baggrund af følgende: ”Hvor vil I placere ”Da Vinci-Mysteriet” på en liste over verdens største svindelnumre?”, spurgte en journalist i TV2-udsendelsen 60 minutes to eksperter. ”Øverst på listen!”, lød svaret samstemmende.
Hvad er det, der får mennesker til at strømme til biograferne blot for at blive bedraget?
Tænk, hvor mange nødlidende mennesker rundt om i verden, der kunne have været hjulpet for de mange millioner kroner!
Kamma Ankjærø
Ny Munkegade 80
Århus C

Islamisk kristen-forfølgelse
De kristne forfølges dagligt mere eller mindre i alle de muslimske lande fra Marokko i vest til Indonesien i øst, og hvert år myrdes mange tusinde kristne i disse lande.
Det er forbudt i alle disse lande at gå over fra islam til kristendommen. Det er forbudt overhovedet at holde en gudstjeneste i Saudi Arabien. Selv der, hvor det er bedst, gør den islamiske sharia-lovgivning de kristne og alle andre ikke-muslimer til 2. rangsborgere.
Islam ønsker ikke ligestilling, men retfærdighed, der for islam betyder, at islam hersker alene.
Islam kræver respekt fra alle ikke-muslimer, samtidig med, at islam ikke har respekt for nogen ikke-muslimer. Og her bliver man nødt til at tage islams lovlige løgn over for ikke-muslimer – taqija – i betragtning.
Befolkningen i Danmark er reelt ikke informeret om den massive forfølgelse af de kristne i de muslimske lande.
Aviser, radio og TV-senderne i Danmark har kendt disse forhold i årevis, men har ignoreret dem. For de kulturradikale og storfinancen er ligeglade med kristne i mellemøsten.
(forkortet red.)
Niels Erik Søndergård
Rasmus Rasks Alle 95
5250 Odense SV