Jagten på drømmepartneren

Trin 3: Hvordan du bedst værner om din seksualitet i forholdet til din kæresteNår man er kærester, kan det være svært at skulle forblive jomfru.

Ejler fra Kolding giver råd om sex og samliv for unge kristne

Men er det nu også så nødvendigt? Og kan det overhovedet lade sig gøre at vente i årevis med at have seksuelt samvær med den, man elsker? Jeg er faldet i snak med en kristen bibelundervisende gut fra Kolding.

Ejler, hvad tror du egentlig, tiltrækning betyder i et forhold? Er det vigtigt, at man synes, ens kæreste ser godt ud?
– Det er klart, at vi mennesker tiltrækkes af noget forskelligt, for ellers ville vi jo alle sammen løbe efter den samme. Her er der mange ting, der spiller ind – f.eks. familiemønstre.
Og så er der også den atmosfære, et menneske bærer med sig. Man behøver altså ikke ligne en fotomodel for at være tiltrækkende. Mystikken ved et andet menneske kan være så tiltrækkende. Min kone oplever jeg stadig mystisk og tiltrækkende efter 17 års ægteskab!
Så det er positivt at være tiltrukket af hinanden?
– Ja! Det er en helt bibelsk tankegang, at vi er tiltrukket af hinanden som mand og kvinde. For bare det, at min kone er en kvinde, gør, at hun tænker helt anderledes, og det er rigtig interessant. Så det er der ikke noget som helst syndigt i!

”Cool!” tænker jeg. ”Nu går han lige i fælden og siger, at sex er en naturlig del af et kæresteforhold!”

Naturlig lyst

Men når et kærestepar er tiltrukket af hinanden, så har de jo også lyst til at gå i seng sammen… Og det er vel meget naturligt, ik’?
– Jo og det er for os mennesker også meget naturligt. Men det har at gøre med, at det forhold, der var mellem mand og kvinde, som Gud havde skabt dem, blev ødelagt under syndefaldet.
For Guds mening med sex er, at det skal udfoldes i nogle trygge rammer. Jeg kan jo godt få en fysisk god oplevelse af at være i seng med en kæreste, men følelsesmæssigt ligger der noget afstumpet i at dele ud til mere end én person.
Når jeg først har oplevet den fuldkomne tryghed med en ægtefælle, hvor jeg mærker mig elsket præcis, som jeg er og ser ud – man kan næsten få den her fornemmelse af at ville kravle ind i hinanden for at opleve det fuldstændigt – så kunne jeg ikke drømme om at udlevere mig selv til andre på den intime måde.
Han faldt ikke for mine hundeøjne…Måske skal der bare yderligere charme til…
Hvad hvis man ved, at man skal giftes om lidt – er det så ikke også en tryg nok ramme?
– Nej, det synes jeg faktisk ikke. Fordi ægteskabet er rammen, som Guds ord har givet os, hvor vi højt og helligt lover troskab mod ægtefællen.
– Her den anden dag var jeg ude og fiske, og jeg kom til at snakke med en om en anden, der lige var blevet skilt. Så sagde han til mig: ”Hvornår mon det bliver din tur?” Og der måtte jeg sige: ”Det sker ikke. Jeg har valgt, at jeg ikke vil skilles.”
– Og det her valg er så vigtigt! Nogle tror, at kærligheden går op og ned, men sådan er det ikke! Når jeg først har valgt at elske, så slutter det ikke bare sådan!
Okay, jeg tror, jeg ved, hvor han vil hen. Og hvis jeg ikke havde hørt efter, ville de triumferende arme nok have afsløret pointen alligevel. Ejler sidder tilbagelænet, men han er udstyret med en jysk oprigtighed og nidkærhed inden for området!
Så hvis man har vildt meget lyst til at gå i seng med sin kæreste, så kan man bare gifte sig?
– Der, hvor de her personer har en vis alder, har lært hinanden godt at kende, føler sig meget trygge i hinandens selskab, kommunikerer godt og, hvis de er kristne, har et godt åndeligt fællesskab, så se dog at blive gift!
For jeg tror, vi gør vore unge mennesker meget sårbare ved, at de først skal være færdige med deres uddannelse, og de skal vente på dit og dat… Jamen hvorfor? Se dog at blive gift i stedet for!

Gå langsomt frem

Wauw! Sikke en ophidset bibelunderviser jeg pludselig sidder overfor! Ejlers stemme bliver intens, og han tøver ikke med på godt jysk at slå sit kernebudskab fast. Hans øjne udvider sig, og hans albuer ryger i skødet på ham – muligvis i et forsøg på ikke at rejse sig af bare iver.
Hvis man nu bare vælger at forblive kærester—hvad kan man så gøre for at vente med sex?
– Gå langsomt frem! Hvis man går for hurtigt frem fysisk, så er et år da rigtig lang tid! Det er vigtigt at sætte nogle grænser som kærestepar, og som tiden skrider frem, er det naturligt at tage dem op til revision. Intimiteten skal stige, ligesom det skal kommunikativt og åndeligt.

Ejler er så medrevet af samtalen, at jeg er nødt til at gå lidt tæt på af bare nysgerrighed!
Må man gerne have sexfantasier om sin kæreste?
– Det er helt i orden at have sine drømme og sine fantasier. Det taler Bibelen ikke imod.
Dengang jeg ikke var gift, havde jeg også drømme om, hvordan det ville være at have et seksuelt forhold til min kæreste. Men det, der var vigtigt, var at få sat en ramme om min seksualitet! Det, Jesus taler imod, når han taler om at kaste et lystent blik på en andens hustru, er ikke disse drømme, men fantasier omhandlende en andens hustru. Det er altså ikke lystne blikke, der er rettet imod den kæreste, man har.


Artiklen fortsætter efter annoncen:”Se dog at blive gift…”

Hvad er det vigtigt at huske i forhold til sex?
– Det, der er så vigtigt at huske, er, at alt i vores liv er gennemsyret af synd. Sex er på linje med alt det andet, men menneskeligt set kan misbrug af sex gøre mennesket så utrolig ondt.
Og så husk, at der er nogle, der skal være forlovet meget lang tid, fordi de begynder at komme sammen som 14-årige. Men det der med at man skal vente flere år – også når man er 20 – det er noget pjat. Se dog at blive gift, hvis I er sikre!