Ferie med indhold
Rhonda Hughey på Oase og Apostolsk sommerstævne

Fortæller om, hvordan ikke blot mennesker,
men byer og lande bliver ”transformeret”
gennem desperat bøn om Guds nærvær.Rhonda Hughey, som har skrevet kronikken i dette nummer, skal både tale på Sommer-Oasen i Odder og Apostolsk Kirkes Sommercamp i Kolding. Begge steder forventes 2-3.000 deltagere i uge 28.På Apostolsk Kirkes stævne havde man ellers i år besluttet at ”nøjes med” danske talere, da deltagerne har givet udtryk for, at der i forvejen er mange hjemlige profeter, der er værd at høre på.
Dog skulle også Dale Hewitt, som er landsleder for de ca. 100 apostolske kirker i Australien, tale.
Men nu kommer så også Rhonda Hughey og holder seminar tirsdag formiddag i den store hal.
Senere i uge 28 tager hun til Sommer-Oase i Odder, hvor hun skal tale for de folkekirkelige fornyelsesfolk.

Når Gud bliver væk

For Rhonda Hughey er den kirkelige retning ikke det afgørende, men at vi oplever Guds eget nærvær i vores kirker.
Hun mener, at vi i mange af vores kirker i Vesten har fortrængt Gud med alle vores egne aktiviteter. Vi har vænnet os til, at ”han bare er der”. Vores bønner er blevet til taler for hinanden i stedet for nødråb til Gud. Vores lovsang er blevet til optræden i stedet for tilbededelse…
Det har hun skrevet om i bogen ”Desperate for His Presence” (Bethany House). Bogen er endnu ikke udkommet på dansk.
Selv voksede Rhonda op som dansk-amerikaner i Minnesota i en luthersk sammenhæng, men kirken forekom hende ikke levende, og hun søgte bl.a. i Ktolsk Kirke og flere andre kirker efter ”the real thing” – den ægte vare.
Dén oplevede hun i forbindelse med den store vækkelse i Argentina for nogle år siden. Da hun kom hjem, så hun det gabende behov i kirkerne.

Transformation

Nu er hun involveret i at formidle ”transformation” – ikke blot af kirker, men af hele byer og lande.
Transformation er en uorganiseret bevægelse, der bare er begyndt at ske rundt om i den 3. verden, hvor man oplever, at samfundet forandres, når de kristne for alvor søger Gud.
Og Rhonda har på fornemmelsen, at Danmark er rede til en transformation og kunne blive det første sted i Europa.
Det vil hun fortælle om på de to store danske sommerstævner. Der er også planlagt et møde med kvindeforeningen Aglows ledere.

Reformation på ny

På den lutherske Oase er emnet i øvrigt ”reformation” i år. Bl.a. skal man se Luther-filmen og overveje, om vi har brug for en ny reformation. Og Rhonda slutter altså ugen af med at tale om transformation – den gennemgribende forandring af hele det sociale liv, politik, kriminalitet osv. – der allerede nu sker rundt om i verden, hvor de kristne desperat søger Gud.
Rhonda Hughey medbringer også dvd’er, som dokumenterer nogle af disse transformationer.
Hun vil gerne opmuntre trætte kristne med et budskab om, at Gud ikke har glemt os eller vores byer og lande, men at vi også må være desperate nok til at omvende os og søge den ægte Gud fremfor vores egne religiøse efterligninger.
Henri.