Ferie med indhold
Allerede fyldt op på UMOs familielejr

Interessen for at komme på kristen familielejr er så stor, at man allerede nu må stå på venteliste på den ene UMO-lejr…
På den anden er der dog endnu plads.Man skal være tidligt ude, hvis man vil med på Ungdom Med Opgaves familielejre.UMO arrangerer hvert år to sommerlejre for familier.
Den første foregår på UMO-basen i Sjellebro fra 1.- 8. juli. Her er der plads til ca. 150, og der er endnu ledige pladser.
Værre er det med ”den store” familielejr, som foregår på Fjellerup Efterskole på Djursland fra 16.-22.juli. Her er der ganske vist plads til ca. 450 deltagere, men de fleste pladser er allerede revet væk, så nye tilmeldte kommer på venteliste.
– Vi skal lige være sikre på, at der er plads til vores egne medarbejdere, forklarer Hans Olesen, som sammen med Marianne er et af lederparrene i UMOs familiearbejde.
– Er det de samme deltagere, der kommer år efter år?
– Nej, der er overraskende mange nye blandt tilmeldingerne.

Familien til
service-eftersyn

Den ”lille” lejr på Sjellebro, der ligger i nærheden af Randers, er særligt målrettet til familier med små børn.
Her er undervisningen specielt målrettet på familieliv. Ikke mindst for småbørnsfamilier.
Talerne er Albert og Jeanette Jupe, New Zealand, der har udarbejdet UMOs undervisningsmateriale ”Når to bli’r ét”. Her er en god chance for at få ægteskabet og familielivet til serviceeftersyn og vende hjem med nyt håb og energi.

Profetisk undervisning

På den store familielejr handler det også om familieliv og ægteskab, men her lægges der mere vægt på den personlige åndelige udvikling, fortæller Hans Olesen.
– Når man har det godt med Gud, så påvirker det også familielivet og ægteskabet.
Talerne er her Kristin og Jan Torland, der til daglig er ledere på en UMO-base i Norge. Hun er engelsk, og han er norsk.
Udover at være gode undervisere har de også en stærk profetisk tjeneste, og der er lagt op til, at deltagerne kan få personlige samtaler og ’profetisk rådgivning’ enten af talerne eller af de øvrige ledere på lejren, hvis de ønsker det.
Programmet for familielejrene er i øvrigt, at der hver formiddag er undervisning, hvorefter man går i grupper for at samtale om dagens emne.
Eftermiddagen er fri til aktiviteter, og så er der igen undervisning om aftenen.
– Er Ungdom Med Opgaves familielejre især for unge familier?
– Nej, det er for den store familie. Vi har f.eks. en deltager på 72 år, så der er plads til alle, fortæller Hans Olesen.
Henri.