Ferie med indhold
Familier på vej – med Weyman

Hvorfor ikke kombinere ferien med et serviceeftersyn på familien – eller dig selv? Der er noget særligt over det fællesskab af mennesker, der i uge 30 holder ferie på Sommersted Ungdomsskole. Nogle bor på camping, andre på skolen. Der er alle aldre, flere nationaliteter, singler, børn, par, enker, mødre og fædre. De kender langtfra hinanden, men efter en uge har de fleste lært nye mennesker at kende. Og mange nådegaver er blevet brugt til glæde og gavn for andre. Her er plads til alle.
Deltagerne kommer fra hele landet og fra vidt forskellige kirkesamfund, og det skaber en basis for mange gode samtaler. God undervisning går hånd i hånd med underholdning og afslapning. Lejren er arrangeret af Familier på Vej, der er et tværkirkeligt, kristent familiearbejde. Her er mulighed for at få gratis rådgivning. Mange bruger også ugen på at koble af fra en stresset hverdag, nyde ferien og hinandens selskab.

Jordnær undervisning om kærlighed

I år er lejrens tema ”Guds løfte om familiers genoprettelse”. Det handler om relationer mellem Gud og menneske og mennesker i mellem. Relationer, som trænger til at blive helet eller rettet op, sådan at f.eks. ægtefællerne finder hinanden igen.
På sommerens lejr kan man møde Susan og Weyman Howard, der for tiden er tilknyttet Århus Valgmenighed. De ønsker at række ud til det enkelte menneske med budskabet om, at Guds kærlighed er fundamentet i vores identitet som kristne. Kærligheden er livsnødvendig i vores indbyrdes relationer og familieliv.
Desuden underviser Kirsten og Hans Werner Morell, der er landsledere i Familier på Vej. Gennem en forståelig og humoristisk undervisning øser de ud af viden og erfaring om åbenhed og kommunikation, udholdenhed, tillid og tilgivelse.
Sideløbende med voksenprogrammet er der program for børn, juniorer og teenagere. Som noget nyt er der grupper udelukkende med singler, hvis man ønsker det. Singler er også velkomne i de familiegrupper, som lejrens øvrige deltagere er delt op i.