Udfordret af ’blind date’

Christian Bechmann greb chancen i TV3s Skønheden og Nørden, hvor fordomme om nørder og blondiner blev sat på prøve.- Jeg var lidt nervøs for at blive sat sammen med den dummeste blondine i hele kongeriget Danmark, indrømmer Christian Bech­mann fra Frederiksberg, som deltog som nørd i TV3s program ’Skønheden og Nørden’.

Christian Bechmanns ’blondine’ på TV3, Helle Bach Jørgensen, var hverken blond eller dum. Foto: TV3

Skønheden hed Helle Bach Jørgensen, og de havde aldrig mødt hinanden, da de blev placeret på samme værelse på et luksushotel, hvor de i en hel måned var fuldstændig isoleret fra omverdenen – ligesom de syv andre par i samme situation, som de konkurrerede mod.
Christian, der er 23 år og læser til 3D grafiker, var lettet over, at Helle på 24 både viste sig at være en flink tøs og lærenem. Sammen vandt de konkurrencen med 250.000 kroner til deling – og de har fortsat kontakt.

De smukke og de kloge

Hvad sker der, når en gruppe socialt udfordrede nørder bliver sat sammen med en flok smukke kvinder, der har masser af datingerfaring, men mangler viden om andet end tøj og makeup?
I “Skønheden & Nørden” blev den virkelighed sat på en hård prøve, da otte ’babes’ og otte ’kloge-Åger’ skulle danne par og sammen kæmpe om at lære mest fra hinandens liv.
– Det var egentlig lidt tilfældigt, at jeg kom med. En kammerat fra klassen havde hørt, at de søgte folk til programmet. Han sagde, at han ville melde sig. Og jeg tænkte: kan han, kan jeg også! fortæller Christian.
Efter flere omgange med samtaler, ansøgning, og to gange casting kom der besked fra TV3, at hvis han ville underskrive en kontrakt, var han med i programmet.

’Blind date’

De smukke kvinder skulle blandt andet lære at samle en computer, at spille poker og på en fisketur, mens de kloge mænd blev sendt på date og shopping og blev udfordret på deres evner indenfor dans, sang og digtning.
– Det mest grænseoverskridende for mig var ’blind datene’, hvor man blev sat ned over for tre forskellige piger og i 15 minutter skulle snakke og virke interesseret. Det har jeg nok ikke tænkt mig at gøre igen, fortæller nørden om de udfordringer, han blev stillet overfor.
Derimod syntes han, det var OK at skulle sove i dobbeltseng med Helle, når bare de holdt sig i hver sin halvdel. De havde ikke rigtig nogen konflikter under konkurrencen, men blev derimod belønnet for at være det par, der havde lært mest om hinanden. Og i finalen var de hurtigst til i fællesskab at samle et skab.

Grib chancen!

For Christian har dét at være med i konkurrencen været en allround oplevelse, som styrker ham personligt. Han har lært mange små ting og praktiske færdigheder – bl.a. om tøj og stil og farver. Han har da også oplevet at blive genkendt mange gange på gaden og har skrevet en håndfuld autografer.
Christian har en personlig tro på Gud og er gerne med, når der sker noget spændende i kristent regi, hvad enten det er den ene eller den anden kirke eller forening, der inviterer. Han har da også snakket med Helle om den kristne tro, mens de var på hotellet.
– Jeg har da snakket med Helle om min kristne tro. Men vi har mest koncentreret os om opgaven. Og når vi havde fri, havde vi bare brug for at slappe af.
– Det handler om at gribe chancen, når man får den. Og jeg tror da, der har været en mening med, at jeg var med i det program, forklarer han.

Nogen basseører

Helle og Christian deler præmien på 250.000 kroner lige over, så hvad skal pengene bruges til?
– Det er jo aldrig nogen skam at vinde nogen basseører, griner Christian og indrømmer, at han da også har brugt nogen af dem på ’lal og fjas’, men resten skal investeres, evt. i værdipapirer eller i en lejlighed eller lignende. Man er jo ung!


Artiklen fortsætter efter annoncen: