Anne Marie Boile Nielsen Styrer lagkager, kaffemaskiner og frivillige med kærlig hånd

”Der mangler lagkage, frikadeller og boller med ost.”
”Anne Marie, der er ikke flere radiser. Skal jeg bruge grøn peber i stedet?”
”Hvor skal jeg stille den tomme flaske?”Der er hele tiden bud efter Anne Marie Boile Nielsen (til højre på billedet) under Danmissions årlige Minicafé i København, og hun kan svare på det meste. I sidste uge tilbragte hun det meste af sin vågne tid i caféen, og i år er det 10. gang, hun står for at koordinere indkøb, indkaldelse af frivillige, lave vagtlister, skaffe kagebagere med meget mere. Alt det, der skal til for at holde åben café kl. 10-17 fra mandag til søndag i gården uden for Helligåndskirken lige ved Strøget.
I sidste uge var det stadig varmt, og Anne Marie kunne glæde sig over, at det strømmede til med gæster i caféen og dermed med penge til mission.
– Jeg var oppe på at lægge 14 lagkager sammen på én dag, og hver gang giver det 300 kr. i kassen, fortæller hun med slet skjult fornøjelse. På en god dag kan der sælges for 18.000 kr., og ugens overskud plejer at ligge et sted mellem 60.000-80.000 kr.
Sommeren igennem har forskellige kirkelige organisationer minicafé en uge ad gangen, hvor de med caféen kan tjene en pæn sum penge til deres arbejde. Initiativet til caféen blev i sin tid taget af Gurli Vibe Jensen, som fik næringsbrev som caféejer, mens hun var sognepræst, og fik kirkelige organisationer til at byde ind på at drive caféen.
Anne Marie Boile Nielsen understreger gang på gang, at hun har mange assistenter, der står bi med indkøb, opskrifter, planlægning af caféens opsætning, og i løbet af ugen er der 70 frivillige i gang. Som leder lægger hun stor vægt på at kende alles navne og helst også lidt til, hvordan det går med familien og helbredet.
– Alle skal have det godt, for det er også samvær, når vi har café, siger hun, og i Danmissions bestyrelse taler hun de frivilliges sag.
– Vi bruger ikke bare frivillige, men vi skaber netværk for dem. Det har gjort mig ondt at se, hvordan frivillige behandler hinanden i det kirkelige arbejde, og som leder er det mit ansvar, at de frivillige har det godt indbyrdes og bliver respekteret.
Hun mærker også, at der er mange, der følger Minicaféen i bøn, for indimellem kan hun blive bange for, om det hele nu skal gå, men oplever, at hun får kræfter til at klare opgaverne.
Anne Marie Boile Nielsen har brændt for mission, siden hun som otteårig kom med i en Santal-kreds.
– Da børnene var blevet store, opfordrede min moster mig til at gå aktivt ind i missionsarbejde igen, og jeg kom så med i Københavns Kredsforbund i Santalmissionen i 1985. Dengang var der også Minicafé, så jeg har været med i godt 20 år nu, siger hun.
Næste år håber hun på, at en ny generation har overtaget ledelsen af Minicaféen, så hun kan nøjes med at øse af sine erfaringer til en flok unge, der kan få en spændende uge sammen om at drive caféen.
Santalmissionen og Dansk Missionsselskab fusionerede i 2000, og Anne Marie Boile Nielsen blev valgt som næstformand i Danmissions bestyrelse. Hun er nu inde i den 3. valgperiode, så i 2009 skal hun ifølge vedtægterne træde tilbage fra posten. Men det vil formentlig blot betyde, at hun så lægger flere kræfter et af de mange andre steder, der nyder godt af hendes engagement,
Til daglig er Anne Marie koordinator for Diakoniåret, og i denne uge byder hun 40 unge fra Europa velkommen til Danmark, hvor de giver et års arbejde til en diakonal institution for lommepenge og logi.