DAY OF FIRE, Cut & Move

nyt album, ny lyd…Day of Fire er et forholdsvis nyt band. Deres første album udkom i 2004 og hed ganske enkelt Day of Fire. Det bød på hård, men samtidig meget melodiøs rock. Efter udgivelsen har Day of Fire op til flere gange været i Danmark og givet koncert, bl.a. på sidste års Glow festival, hvor jeg havde fornøjelsen af at høre dem.
Med deres nye album har Day of Fire skåret ned på det melodiøse, syng-med koncept i deres musik og op for den headbangende del, og det er rigtig fedt. Melodiøs rock er der masser af på det kristne musik marked, men den rendyrkede hårde rock findes der ikke så meget af.
Det er nyt og tiltrængt. Som ren objektiv anmelder mener jeg, at Day of Fires nye album er kræs – kræs, som mange har savnet. Men da anmeldere jo aldrig rigtig er objektive, vil jeg sige:
Da jeg (der elsker deres første album) første gang hørte det nye album, tænkte jeg, er det her virkelig Day of Fire? Kan jeg virkelig lide den her slags musik? Måske ikke – og jeg tror også, at det nye album vil dele vandene. Nogen vil elske den nye lyd, og andre vil bedre kunne lide det første album.
Men det er et stilrent album, kræs for kendere, og hvad jeg så personligt synes om hård rock, er en anden ting. Måske er det meget rigtigt, når min mand påstår, at det her er herre-rock og ikke pige-rock.
Annika Kvist Grønhøj