Rasmus uheldig til EM i gokart i München

Men den kristne gokart-kører fra Grindsted håber nu på at skaffe penge nok til VM. En forkert justeret gokart, og en afkørsel, ødelagde Rasmus’ finale drømme.

Rasmus Rasmussen bliver sponseret af bl.a. Udfordringens læsere. På hans hjelm ses et hvidt kors, og på hans gokart er et kristent fiskesymbol (for IXTUS) og Udfordringens logo

Forventningerne til EM, var beskedne fra Rasmus, men drømmen var en podieplads, og det var ikke urealistisk.
Det blev ikke til en podieplads ved EM, faktisk blev det ikke end gang til en finale kvalifikation, for Rasmus.
I tidskørslen blev han nr. 50, i første kvalifikationsheat (Kvh) blev han nummer 20, i andet Kvh. nummer 24 og i det sidste blev han skubbet af banen og fik en 30. plads. Hans sammenlagte placering blev var en 48. plads, og det er kun de 34 bedst plaserede, der køre finale.
Selv om Rasmus’ placeringer ikke lyder af så meget, så er det faktisk ikke så dårligt.
– I tidskørslen, hvor jeg kom ind som nr. 50, havde vi ikke fået justeret gokarten om fra våd til tør bane, så den var lidt for stiv, og det gjorde at jeg ikke kunne køre så stærkt.
Jeg kom ind som nummer 50, femtiendedele sek. efter nummer et. Det er så tæt i sådan et løb et halvt sek. kan betyde alt.
Selv om drømmene ikke blev opfyldt ved EM, så er Rasmus tilfreds,
– Nu ser vi frem mod VM. Vi har stadig et stort stykke arbejde at gøre, før vi har penge nok til at komme afsted, slutter Rasmus, mens han drøner hjemad på de tyske motorveje.
Annika Kvist Grønhøj