Flere danskere går i kirke

Antallet af danskere, der går i kirke en gang imellem, er det højeste i mange år, viser ny undersøgelse fra Epinion.Gruppen af danskere, der går i kirke søndag efter søndag, har i årevis begrænset sig til cirka to procent af befolkningen. Men nu har de mest trofaste fået selskab på kirkebænkene af en ny type kirkegængere.En ny undersøgelse, som analysefirmaet Epinion har foretaget for Kristeligt Dagblad, viser, at stadig flere danskere vælger at gå i kirke en gang eller to om året.
En tilsvarende undersøgelse blev foretaget i 1999, og her svarede 44 procent af de adspurgte, at de går i kirke en gang om måneden eller sjældnere.
Det tal er i den seneste undersøgelse steget til 67 procent og er dermed det højeste i mange år.
I samme periode er antallet af danskere, som aldrig går i kirke, faldet fra 50 procent til 30 procent.

Bredere appel

Ifølge lektor og ekspert i statistik på Afdeling for Religionshistorie ved Københavns Universitet Peter B. Andersen kan fremgangen skyldes, at flere præster er begyndt at prædike på en måde, der har bredere appel end tidligere.
– Det ser ud som om, at der i Folkekirken er opstået en ny type kirkegængere i de seneste 10-15 år. De møder Folkekirken ved tilfældige lejligheder som dåb, begravelse og konfirmation og opdager, at præsten faktisk siger noget fornuftigt. Er det i nærheden af, hvor de bor, kan de godt finde på at komme igen en gang om året eller hvert halve år.
Den nye og bredere rekruttering af kirkegængere i Folkekirken er kendetegnet ved, at folk har en anden form for religiøsitet, som er mere åben og mindre specifik, siger han til Kristeligt Dagblad.
KP