Journalist Anders Laugesen
DR journalist hædret med KLF-legat

Anders Laugesen, der er medarbejder ved DR, modtog lørdag den 23. september KLF, Kirke & Mediers hæderslegat på 10.000 kr.Det skete på landsmødet på Nyborg Strand, hvor foreningen fejrede 80 års fødselsdag.
Anders Laugesen har siden 1987 arbejdet med kirke- og trosstoffet på DR. I over 20 år har han rejst intenst i det meste af verden for at følge samspillet mellem religion og kultur.
– En særlig kvalitet ved Anders Laugesens formidling er således også hans globale perspektiv, hvor han bringer et frisk pust ind i dansk kirke- og samfundsliv, som så ofte er provinsielt og snæversynet, når det gælder religion, tro og kirke, siger landsformand for KLF, Kirke & Medier, Lars Peter Melchiorsen og fortsætter:
– Laugesen har udvist en beundringsværdig evne til at formidle et både væsentligt og til tider vanskeligt stof. Han er en solidarisk samtalepartner for de personer, han møder med sin mikrofon. Man får som lytter (og seer) den oplevelse, at journalisten Laugesen har valgt at slå følge med samtalepartneren på den vej, samtalepartneren har valgt at gå, og lytterne oplever, at der er ro og tid til at få det vigtigste frem.
– Selv om radioen måske nok er Laugesens primære medie, og han synes i den seneste tid at have fundet sin rette ’hylde’ søndag morgen, har han også vist talent for tv.
Dokumentarfilmen ”Voldens væsen” om Sierra Leone har vundet flere priser ved internationale tv-festivals, og DVD’en ”Tre film fra troens verden” er stillet til rådighed for alle undervisere af Det mellemkirkelige Råd, siger Lars Peter Melchiorsen.