Laura leger med dræberhvaler

Da Laura og dræberhvalen så hinanden, var det kærlighed ved første blik.

Laura kender hver af dræberhvalernes personligheder, og de har tillid til hende

I hvert fald var Laura ikke i tvivl: – Så snart jeg mødte dræberhvalerne, vidste jeg, at det var her, jeg skulle være. Det er min opgave, det som Gud har kaldet mig til, siger hun til bladet New Life.
Laura Surovik har tidligere været landskabsarkitekt i Iowa og stewardesse oppe over skyerne. Men det var først, da hun kom ned under vandet sammen med de op til 4,5 tons store dræberhvaler, at hun følte sig i sit rette element.
Det er ikke for sjov, de kaldes dræberhvaler, fortæller hun, for de er rovdyr og kan let dræbe et menneske med deres finner. Men Laura opbygger et kærligheds- og tillidsforhold til hvalerne, og hun kender deres forskellige personligheder, siger hun.
Nu arbejder hun i den store turistattraktion Sea World i Orlando i Florida på 21. år.
Hun medvirker i et stort show til mange millioner, som hedder ”Believe” – og for Laura har ordet ’tro’ en dybere betydning: – Mange har fået knust deres drømme af forældre eller lærere, så de ikke tror, de kan noget eller er noget værd. Men Gud skabte os som énere, og Gud har en plan for hver af os.
Tro, at det umulige er muligt – med Gud, opfordrer hun.
Nå Gud kan skabe noget så stort som en hval, hvad kan han så ikke gøre, når vi tror.
Henri.