Nyheder og Bibelord som RSS og podcast

Jeg sad med min lækre nye mobil og sukkede over, at der ikke var kristne nyheder til mit RSS-program. Der er udenlandske nyheder fra CNN, BBC, Google. Men så …RSS er hurtigt blevet populær. Det står for Real Simple Syndication og er en teknik, der bruges til at samle og præsentere nyheder på din egen computerskærm. Med RSS kan du få nyheder m.m. inden for dit interessefelt samlet ét sted, så du slipper for at surfe rundt på forskellige nyhedssites for at finde de nyheder, der interesserer dig.
På den måde holder du dig lettere orienteret døgnet rundt inden for lige præcis de områder, du er interesseret i.

Kopier en stump

Kristeligt Dagblad tilbyder såkaldte RSS-feeds med f.eks. nyheder om kirke og tro. Alt, hvad du skal gøre, er at skrive en kodestump ind i din feedlæser.
JesusNet tilbyder Dagens Bibelord sammen med en lydoptagelse af en kort refleksion over Dagens Bibelord. Lydoptagelsen er en lille mp3-fil, som let kan downloades til computeren eller til din mp3-afspiller. Det er det, som kaldes podcast.
DR-kirken tilbyder dig også at se eller høre ugens gudstjeneste.
Du skal have en newsreader. De findes i mange forskellige versioner. Jeg bruger selv det lille gratis-program FeedReader, der både kan modtage almindelige RSS nyheder og vedhæftede lydfiler.
Når den er installeret på din computer, kan du tilføje de RSS-feeds, du gerne vil have nyheder fra, ved at skrive adressen i newsreaderen. Se eksempler i faktaboksen nedenfor.