Til Australien for at lære om frihed

Dansk sognepræst fortæller om et kursus i Australien, der lærte ham om den nåde, han ikke kendte.Søndag formiddag den 10. september sad jeg for en gangs skyld ikke i en kirke, men i en taxa på vej fra lufthavnen i Coffs Harbour i det østlige Australien til den nærliggende flække Sawtell.

Af Nikolaj Kjærby Johansen
Sognepræst ved Husum Kirke.
Aktiv i Dansk Oase.

Taxachaufføren var dybt rystet, da jeg fortalte ham, at jeg var kommet rejsende helt fra Danmark blot for at deltage i en kristen konference.
”Bruger du meget tid på at rejse verden rundt og jagte religiøse konferencer?” spurgte han.
Nej, det gør jeg ikke, jeg har andet at bruge min tid og mine sparsomme skillinger på, men denne konference var noget ganske særligt.
Det var en discipelskabskonference med overskriften ”There is nothing the nearness of Christ cannot overcome” (”Der er intet, Kristi nærvær ikke kan overvinde”). Konferencen var arrangeret af en organisation ved navn Abiding Life Ministries International (forkortet ALMI).
Ray Andrews, der er leder af ALMI, og som også var hovedunderviser på den konference jeg deltog i, bruger (til forskel fra mig) det meste af sin tid på at rejse verden rundt til rige såvel som fattige lande for at sprede budskabet om frihed i Kristus.
Han kommer blandt andet som gæstelærer på en række bibelskoler. Jeg har en søster, der har været på bibelskole i New Zealand, hvor hun hørte Ray, og hun blev så begejstret, at hun inviterede ham til at komme til Danmark og holde et weekendseminar.

Et bedre kristenliv

Det var med nogen skepsis, at jeg meldte mig, for jeg havde hørt så meget undervisning om, hvordan man får et bedre kristenliv, og der var ikke rigtig noget af det, der virkede, syntes jeg.
Men jeg blev i den grad overbevist, at jeg to år senere valgte at rejse helt til Australien for at få noget mere dybtgående undervisning af samme skuffe.

Kan ikke frelse os selv

Kernen i Ray Andrews’ undervisning er, at vi mennesker ikke har evnen i os selv til at leve et sejrende kristenliv. Ligesom vi ikke kan frelse os selv, kan vi heller ikke forbedre os selv.
Vi er nødt til at overgive os til Gud, bekende vores svaghed og lade ham tage over. Gør vi det, ligger vejen til gengæld også åben til et liv i glæde, frihed og sejr over synden.
En sådan forkyndelse er som perlende vand for en tørstig sjæl, der har brugt år af sit liv på at knokle en vis legemsdel ud af bukserne i forgæves anstrengelser for at blive en bedre kristen!

Han vil forvandle dig

Det, jeg godt kan lide ved ALMI’s budskab, er, at der bliver fokuseret så stærkt på Guds nåde. Det hedder ikke: ”Gud er kærlighed, men når du er kristen, skal du gradvist forbedre dig selv”; det hedder: ”Gud er kærlighed. Tag imod hans kærlighed, og han vil forvandle dig.”
Jeg har ikke et øjeblik fortrudt, at jeg tog til Australien for at blive bedre til at anvende disse principper såvel i mit eget liv som i rådgivning af andre, og jeg glæder mig nu, til Ray Andrews kommer til Danmark igen til juni 2007 for at holde to seminarer: et i København og et i Aalborg.
Jeg håber, at der kommer rigtig mange og hører ham, ikke mindst præster og ledere, så disse befriende sandheder kan blive integreret i forkyndelsen og sjælesorgen herhjemme.