Bedehus i Kansas gav Henrik og familien et nyt perspektiv

Bibelskolen blev aflyst – til gengæld tilbragte familien Thomsen en berigende tid i International House of Prayer i Kansas, USA.Et stort hus midt i en storby, hvor hundredevis hver dag strømmer til bøn og lovsang 24 timer i døgnet!

Henrik Thomsen sammen med sin kone Lisbeth og børnene Jonathan, Daniel og Victoria i Kansas

International Prayer House i Kansas fyldes døgnet rundt af mennesker, der vil have mere af Gud

Det er, hvad International House of Prayer (IHOP) i Kansas City, USA, har været gennem de sidste 8-9 år.
Ugen igennem kommer kristne hertil i deres biler fra deres travle liv for at tilbringe et par timer i bøn.
Andre flytter ind i huset eller på et nærliggende motel for i en periode at søge ind i Guds nærvær og finde Gud igen.
Flere danskere har været i Kansas for at tilbringe tid i bønnehuset, som grundlæggeren Mike Bickle kaldte for ”Herrnhut”. Det er bynavnet på den tilflugtsby, som grev Zinzendorf oprettede for forfulgte kristne flygtninge.
Det var her, man i 1732 oplevede, at Helligånden faldt over de kristne, hvorefter de begyndte en bønnekæde med 24 timers bøn – i de næste 100 år! Resultatet var, at de 300 indbyggere de næste 65 år udsendte 300 missionærer til alle afkroge af verden og blev igangsætter for andre.
Henrik Thomsen, som i dag arbejder i Ungdom Med Opgave (UMO) i Randers, har tilbragt ni måneder i USA med sin kone Lisbeth og børnene Jonathan, Daniel og Victoria.
– Vi skulle have været på en UMO skole, men kurset blev aflyst og i stedet fulgte vi undervisningen og muligheden for at søge Gud i International House of Prayer i Kansas, fortæller Henrik, der også fik Danmark sat på bedelisten hver tirsdag mellem 10-11.

– Hvordan fungerer huset?
– IHOP, som det kaldes, har en bygning i Kansas og desuden en mødesal i den tidligere Metro-kirke, hvor Floyd McClung (UMO) var præst.
I bedehuset er der en stor sal, hvor man altid kan komme. Her er plads til ca. 500 mennesker. Bønnen ledes af en forbønsleder, og desuden er der en lovsangsleder, musikere og profetiske sangere.
Man bruger meget at bede eller synge vers fra Bibelen. Der er også afdelinger, der er formet som meditation.
Hver session er på ca. to timer, og der er vel 20 forskellige hold, som tager sig af at lede forbønnen. I alt er ca. 400 medarbejdere knyttet til IHOP. De skaffer selv deres underhold.
Der er desuden forskellige seminarer og skoler i forbindelse med IHOP.
Om natten er der f.eks. en bibelskole for unge. De kalder det ”Fire in the night”. De har bøn fra midnat til klokken to og derefter undervisning indtil ved 5-6 tiden om morgenen.

– Hvad fik I ud af det?
– Det var spændende og udfordrende. Der er en helt speciel salvelse over det. Folk sammenligner det ofte med starten af UMO, hvor man virkelig havde brug for at søge Guds fortrolighed og ledelse.
Vi kristne er ofte så resultat-orienterede, at vi glemmer at lytte til Gud. Vi har så mange dagsordner, men det vigtigste er jo at være sammen med Gud selv. At meditere og nyde Gud. Kende Gud.

– Er det ikke noget, man kunne gøre derhjemme?
– Jo, men derhjemme bliver man måske distraheret. Det er afgørende, at Helligånden er tilstede, når vi beder.
Og for ledere især kan det være svært at finde ro og holde fokus på Jesus.

Hjemme igen

Henrik Thomsen leder UMOs evangelisation i Danmark gennem Impact World Tour, som er et forrygende show for unge med optræden af kristne skatere, stærke mænd og dansere.
Desuden skal han i efteråret stå for en UMO-skole, hvor man vil kombinere bøn med evangelisation. Deltagerne skal også en tur til Kansas og opleve gennembrud i bøn, før de tager på to måneders evangelisation i Ohio og derefter en måned i Danmark.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Holde fast i Gud

– Hvordan har du forsøgt at holde fast i det, du oplevede med Gud i Kansas, efter at du er kommet hjem?
– Ved at fokusere på Gud og være disciplineret med faste tider til bøn.
Vi har her på UMO-basen i Mørke udenfor Randers indrettet et bederum med forskellige stationer. Der er f.eks. et alter, man kan knæle ved, der er kreativ tilbedelse og forbønstjeneste.
Dette bederum er også åbent for folk udefra, som har brug for at fokusere. De kan også bo her på værelserne, hvis de ønsker at være her i flere dage.

– Nogen opfatter bøn som noget, der er tungt og trist… Hvordan undgår man det?
– Jeg har ingen opskrift. Det handler bare om at søge ind i Guds vidunderlige nærhed. Se hans skønhed. Modtage mere fra ham. Kommunikere med ham.
Nogle vælger at faste i forbindelse med, at de søger Gud. Det er vældig godt.

– Hvad gør faste?
– Jeg tror, faste får os til at fokusere på Gud i stedet for alle vore egne behov.
Vi giver afkald på noget for at være mere sammen med Gud. Sætter alt til side for ham. Det er også en renselse.
Vi oplever ofte, at faste giver et gennembrud i bønnen, slutter Henrik Thomsen, der også nævner, at Jesus selv opfordrer til faste, når vi står foran vanskelige forhindringer.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Læs mere her