Gospel Sisters

You’ve Got A FriendTre knalddygtige kvinder mødte hinanden i koret Unity og dannede Gospel Sisters i 1994. Og stemmerne er bestemt ikke blevet dårligere af det! De har virkelig svært ved bare at synge en sang helt traditionelt, fordi de bare kan så meget med deres stemmer og har så meget, de må ud med. Så cd’en er fyldt med svære tekniske fraseringer, som giver et aftryk af noget virkelig prof. Hør bare ”Shackles”, som ligeså godt kunne være Mary Mary. Og så passer deres stemmer SÅ godt sammen og har alligevel hver deres unikke udtryk. Hør f.eks. deres forskellige håndtering af Amazing Grace. Mums.
Cd’en er en perlerække af nye og gamle gospelnumre, som gruppen har turneret med de sidste år til en meget lang række skoler, kirker, koncertsale. Men først nu er de Cd-aktuelle med deres første helt egen udgivelse ’’You’ve Got A Friend”. Alle numre er mere eller mindre kendte klassikere som ”Kumbaya”, ”You’ve Got A Friend”, ”Hold On”, ”Oh Happy Day” og filmhittet ”When You Believe” fra tegnefilmen ”Prinsen af Egypten”. Det er bare så lækkert at lytte til, og man får bare lyst til at flyde med ud over gospelstepperne, fordi man – selv som hærdet (og derfor måske også lidt for kritisk) gospelmusiklytter – føler sig i trygge hænder.
Det var oprindelig radio-tv-værten Georg Julin, der bragte Julie LindeII, Susanne Wiik Kalvåg og Anette Wiik Vesterager sammen i Unity, og siden har pigerne både sunget sammen i Gospel Sisters og haft individuelle karrierer med danske og internationale stjerner og arbejdet med mange forskellige genrer, der også dækker film som ”Oh Happy Day” og Disneys ”Herkules”.
Den inspirerende pianist og gospelinstruktør Steffen Bay er også med i gruppen. Han er blandt andet kendt fra Mercy, Gospelkoret Rejoice samt fra forskellige lovsangsudgivelser. Som mange andre steder spiller musikerne Frank Anker bas, Tobias Folting trommer og Thomas Hansen guitar på skiven. Og så dukker Linda Andrews lige op med sin fantastisk insisterende stemme på et enkelt Kirk Franklin nummer. Og Claus Christensen har produceret vokalerne i Bach Recording og Medley Studio i København. Oplev også gruppens website www.gospelsisters.dk
Henrik Nordborg