Indstik betaler sig i Udfordringen

Forøgede indkomsten for lille forening fra 186.000 til kr. 403,800 i 2006. Dansk Georgisk Venskabsforening havde et indstik i Udfordringen den 30. marts 2006, som gav godt!

Børn og ældre i Georgien får gavn af det flotte resultat

Det var blot en A4 side med fire farvebilleder og nogle små tekststykker. Foreningen er en aflægger fra Dansk Europamission. Bestyrelsen bad H. K. Neerskov om at tage ansvar for hjælpen til Georgien, efter at han var gået på pension.

Et land i stor nød

Georgien er et land i stor nød. Arbejdsløsheden er oppe på 60 %. Rusland gør alt for at chikanere landet. De lukker for gas og olie, og mafiaen har stor magt i landet.
Der er ingen penge i statskassen, så det kniber med, at pensionister kan få udbetalt blot ti dollars om måneden.
Mange børn går ikke i skole, fordi forældrene ikke har råd til tøj og fodtøj til dem. Der er heller ikke råd til at give børnene en madpakke med hver dag, så mange børn lærer hverken at læse, skrive eller regne. Selv skolebøger sælges af mafiaen til ågerpriser.
Derfor støtter foreningen pensionister med 70 kr. om måneden og skolebørn med 150 kr. om måneden.
Tager man ansvaret for et fadderbarn, får man billede og en årlig personlig hilsen fra barnet med et nyt billede.
– Tænk at være ældre og ikke have råd til at spise hver dag. Mange af de ældre lever faktisk for de 70 kroner om måneden, som Dansk Georgisk Venskabsforening giver dem, fortæller H. K. Neerskov. Foreningen findes også i Udfordringens kirkelige vejviser, som bringes en gang om måneden.
Henri.