Erhverv & Iværksættere
Nyt kristent kollektiv har brug for hjælp

Dinne og Brian Jespersen har allerede gode resultater med hjælp til misbrugere, som de ”samler op i rendestenen”.- Hvem vil hjælpe os med at hjælpe mennesker, der har det skidt?

Dinne med senest ankomne barn og Brian ses i baggrunden med parrets tre andre børn.

Det spørger Dinne Jespersen om. Hun har sammen med sin mand Brian tre misbrugere boende i et lejet stuehus udenfor Svendborg. Men de får ingen offentlig støtte.
– Så vi lever næsten fra dag til dag, indrømmer Dinne. – Men vi tror på at Gud vil sørge for os, hvis det her er hans plan for os.

Har selv prøvet

Dinne og Brian har et stort ønske om at hjælpe folk, der har det skidt.
Brian har selv prøvet at være nede i skidtet i 15 år som misbruger af hash, piller og stoffer. Men han blev hjulpet gennem et kristent behandlingshjem, det daværende Quo Vadis i Kolding. Bagefter mødte han Dinne, som er læreruddannet og har arbejdet på forskellige hjælpecentre.
Sammen med Dinne og nogle venner har han derfor grundlagt foreningen ”Friheden” (med hjemmesiden: frihedijesus.dk) i håb om at kunne stable et hjælpecenter på benene.
Det ser nu ud til at lykkes.
Parret har lejet et stuehus på 240 kvadratmeter tre kilometer udenfor Svendborg. Her bor de med deres fire børn – plus tre beboere, som de forsøger at hjælpe. Og de første måneder har bekræftet dem i, at de er på rette vej.
– Den ene tidligere misbruger har allerede fået arbejde, den anden er i erhvervspraktik og den tredje vil vi hjælpe videre til et mere udbygget behandlingscenter, hvor man kan tage sig af hans særlige behov, fortæller Dinne glad.

Lige fra gaden

I modsætning til etablerede behandlingshjem, hvor brugerne bliver visiteret igennem det offentlige, vil de gerne tage imod folk lige fra gaden. Pengene til driften skal komme fra gaver, samarbejdspartnere og brugerne selv.
– Vi vil gerne tilbyde et miljø, hvor de kan være en del af vores familie og have en stille og rolig hverdag med arbejdsopgaver, der giver mening. Mange har ikke oplevet at have en stabil familie, så i vores familie vil vi gerne give dem kærlighed, selvtillid og en oplevelse af, at Gud kan hjælpe dem videre, siger Brian Jespersen.

Brug for rigtig familie

Dinne og Brians ”behandlingsform” er først og fremmest at give deres beboere en rigtig familie, som holder af dem. Det er der mange mennesker, som ikke har oplevet, og det fører mange ud i forskellige former for misbrug.
– F.eks. havde de tre, der bor i vores familie, ikke mange positive følelser for julen. For mange er jul og fødselsdage, ja bare det at spise sammen, ikke noget positivt. Men det endte med, at vi fik en rigtig god jul sammen, fortæller Dinne.

Vil ud og fortælle

– Vi vil gerne ud og fortælle om, hvad Gud har gjort i vores liv. Hvis der er nogen foreninger eller kirker, der vil have os på besøg, så kommer vi gerne, siger Dinne og henviser til deres hjemmeside frihedijesus.dk, hvor de har forsøgt at fortælle, hvem de er og hvad deres vision går ud på.
De vil naturligvis også gerne have økonomisk hjælp fra mennesker, som ønsker at hjælpe dem, der har det skidt i vores samfund.
– Vi håber senere at kunne blive godkendt som støtteberettiget behandlingssted, men indtil det sker, må vi selv klare os. Og det ville jo være ærgerligt, hvis det gik ned, nu hvor det ser ud til at lykkes, siger Dinne, som også håber, at nogen vil hjælpe med et større hus. I det nuværende har de været nødt til, at indrette den ene stue til et soveværelse.
Kirkeligt set kommer familien og deres ekstra familiemedlemmer i den lokale pinsekirke i Svendborg, som de har et rigtigt godt forhold til.
Udfordringen fortalte Brians egen livshistorie i en artikel i uge 11 i 2006 (d. 15. marts).
Artiklen kan endnu læses på hjemmesiden udfordringen.dk
Henri+Filippa