Erhverv & Iværksættere
– Tro på din idé

Andreas Mathew har, siden han var 14 år, brugt sine talenter både inden for og uden for kirken. Her giver han nogle gode råd til dig, der har en drøm om at realisere en god idé.Andreas Mathews iværksætterånd blev skubbet i gang, da han som 14-årig overtog børnekoret i Pinsekirken i Hirtshals. Børnekoret fik navnet Unoderne og blev hurtigt en succes. De indspillede flere cd’er, solgte godt og turnerede over hele landet. Derefter arbejdede han med børnekoret KOPP, som også blev en succes med koncertturneer i ind- og udland.
De største succeser, som musikmanager Andreas Mathew har været med til, er foreløbig børneduoen Creamy, der iøvrigt udsprang af KOPP.
De fik en Grammy og solgte 200.000 af deres første cd. Andreas har også arbejdet med børnestjernen Razz, B-Boys, C21, Basix, div. MGP artister, Jampack og broderen Simon Mathew, der vandt i TV2’s underholdningsprogram „Scenen er din“. Hans single „These Arms“ lå blandt de 20 bedste på P3’s tjekliste.
Andreas blev i 2005 ansat som event- og musikpastor i Pinsekirken i København. Han har altså det pastorale ansvar for musik- og eventlivet i kirken, der har 1200 medlemmer. Han er også selv sanger og medleder af lovsangsgruppen i kirken.

Gode råd

Idé – Når du vil starte som iværksætter, er det altafgørende at have en god idé, fortæller Andreas Mathew.
Tro – Du skal tro på, at det du har, er godt nok. Og så skal du blive ved at gå efter det. Det er nemt at give op og i stedet se på omstændighederne, der ofte kan se umulige ud.
Fornyelse – Bliv ved at forny dig selv. Du vil komme til at opleve, at noget, som du er i gang med, pludselig kan tage en ny drejning. Vær åben for det.
Kald – Tro på dit kald og lev det ud og bliv ved – selv om det ser umuligt ud rent menneskeligt. Giv Gud lov til at gøre sin del. Han er din inspirator.
Kamp – Forbered dig på kamp. Det er en kamp at holde fast i troen på, at det, du har, er godt nok.
Vejledning – Find en coach, mentor eller anden form for sparringspartner. En, som selv er lykkedes. Det gør jeg selv brug af. Jeg får hjælp fra gode folk inden for både det økonomiske, menneskelige og det kirkelige. De kan pege mine svagheder ud og sige, du skal arbejde med dét og dét. På den måde bliver mine styrker endnu stærkere.
Feedback – Tag imod konstruktiv kritik. Jeg giver folk lov til at stille spørgsmål til det, jeg laver. Du kan hurtigt se tingene for indelukket og snævert. Bare en lille ting fra en anden, som ser tingene udefra, kan blive en øjenåbner.
Tillad, at de ser på det, du laver, med et kritisk blik, selv om det måske gør ondt at få kritik. Det kan hjælpe dig videre.
Uddannelse – Søg ny viden og tag på kurser. Tro aldrig, at du har viden nok. Jeg har taget flere lederskabskurser og et kursus i timemanagement for at lære at prioritere min tid ret.
Følg freden – Gør kun det, du har fred i, når du skal tage en beslutning. Du kan godt fornemme fred i en beslutning, selv om det ser umuligt ud. Du skal selvfølgelig være lidt af en gambler, men freden er afgørende. Jeg har oplevet at tage en beslutning på baggrund af ufred, og bagefter kunne jeg se, at det var forkert. F.eks. når et pladeselskab sagde, at det var bedst, at musikvideoen blev lavet på en måde, som jeg egentlig ikke kunne stå hundrede procent inde for. Og du ender med at gå på kompromis med dig selv og det image, som du gerne vil have. Du ærgrer dig, for det var jo alligevel ikke det image, du ville have.
Farvel til mindreværd – Du bestemmer selv, hvor meget mindreværd dine omgivelser skal give dig – fordi ingen kan give dig mindreværd uden din tilladelse. Tro på din ide, og at den kan gøre en forskel. Lad ikke omstændighederne styre dig.

Faldgruber

Fristelser er en faldgrube. Det er, når du tænker ”jeg kan tjene flere penge ved det her, hvis jeg går på kompromis”. Eller du er fristet til at tage imod sorte penge. Eller du kan få større indflydelse og magt, hvis du gør det på den her måde.
Nogen mennesker er utrolig gode til at overtale. Pas på, at du ikke bliver fristet til at gå på kompromis. Mere vil have mere. Her er karakter og rygrad afgørende. Vær klar over, hvad du står over for, og hvad du kan gøre ved det.