Fra Nigeria med kærlighed

Ung afrikaner vækker Guds kærlighed i danske ungeJesu kærlighed rækker langt ud over landegrænser og kulturbarrierer. Det har Stephen Hezron bevist i år, da han med støtte fra et afrikansk Reach Out-projekt tog fra Nigeria til Danmark for at fortælle danske unge evangeliet.

Stephen har god grund til at smile. Han har rørt mange hjerter under sit ophold i Danmark.

Under sit ophold har han evangeliseret på adskillige efterskoler og fået store resultater.
– De danske unge lever i et samfund, der bliver mere og mere materialistisk. De kender ikke deres eget værd og søger anerkendelse og kærlighed overalt. De hungrer efter Jesus, for de har prøvet alt muligt andet, fortæller Stephen.
Når Stephen fortæller, kombinerer han humor, musik og dans med dybfølte opfordringer til de unge om at tage imod Jesus og lære at elske sig selv som Guds barn.
Denne kombination har ramt plet hos flere danske efterskoleelever, der efter at have hørt og talt med Stephen har valgt at leve med Jesus.

Leder de unge på vej

-På en af skolerne mødte jeg en pige på 17 år. Hun var blevet mobbet op igennem sin opvækst, og det havde ført hende til at begynde at skære i sig selv.
Vi havde en lang snak, hvor jeg prøvede at forklare hende, at når hun skadede sig selv, gav hun andre kontrollen over sit liv. Jeg prøvede at lade hende se, at der kun er to, der kan og skal have kontrol over hende: Hende selv og Gud. Under vores samtale åbnede pigen sit hjerte for Jesus. Efterskolen har senere fortalt mig, at de har set store forandringer i pigens opførsel. Hun er blevet meget mere selvstændig og har lært at tage ansvar og initiativer.
Det er et stort privilegium at have været med til at lede hende ad den rette vej, fortæller nigerianeren.
Det er langt fra alle, Stephen er ude at tale for, der vælger at leve med Gud. Alligevel kan han tydeligt se, at det, han siger, gør indtryk på de unge.
– Der er flere, der er begyndt at græde, grine eller danse, når jeg har fortalt dem om friheden og glæden i Jesus. Det rammer noget i dem, når de får at vide, at de er elsket præcis som de er.

Det begyndte
med kærligheden

Netop kærligheden har altid været central for Stephen, der er vokset op i Nigeria og havde sit første møde med kristendommen, da han var 9-10 år.
– Der var en missionær fra Sudanmissionen i min by i Nordnigeria.
Jeg kom forbi hendes hus, når jeg skulle i skole. Vi kendte ikke hinanden, men hun hilste altid på mig med et varmt smil. Efterhånden kom jeg til at glæde mig til at møde hende. For hende var det bare naturligt at være sådan. Men for mig var det helt fantastisk at opleve, at hun kunne have sådan en kærlighed til en, hun ikke kendte. Hos hende så jeg første gang et glimt af Jesu kærlighed, selvom jeg først blev kristen nogle år efter, men processen startede allerede der, fortæller Stephen.

Verdens fremtid

Stephen er medlem af ungdomsorganisationen African Youth Platform for Development, AYPAD, der samarbejder med den danske ungdomsbevægelse Africa in Touch om to projekter: Reach Out-projektet lader unge mellem 17 og 25 år komme til Afrika i tre måneder som volontører, og African Adventure tilbyder volontørrejser af tre ugers varighed.
Begge projekter er meget effektfulde både for de lokalområder, der besøges, men i høj grad også for de unge.
Stephens drøm er at kunne kommunikere med og motivere sin generation.
– De unge er verdens fremtid. De har så mange ressourcer, men kan ikke se dem selv.
Det er mit ønske, at de skal finde håbet i Jesus Kristus og udføre de store gerninger, som Gud har lagt dem på hjerte.