Kunsttema
Billedskabende buschauffør

Preben Krøjer-Høgh arbejder til daglig som buschauffør i Næstved, men i sin fritid tegner og maler han. Fra den 15. april udstiller han i Birkebjergkirken i Næstved.- Jeg har tegnet, siden jeg var barn, fortæller Preben Krøjer-Høgh.

Middelalderbygning af Preben Krøjer-Høgh

Til daglig er han buschauffør, men i sin fritid tegner og maler han.
– Jeg begyndte at male med akvarel, især laveringer af blyanttegninger, og så kom der flere farver på, som tiden gik, siger Preben Krøjer-Høgh.
Hans kunstneriske udvikling er stort set selvlært, men han har også modtaget undervisning undervejs, fortæller han:

Preben Krøjer-Høgh

– Jeg har altid godt kunnet tænke mig at lære det sådan rigtigt hos en lærer, som kunne fortælle om teknikker og farvelære og alt det der. Derfor begyndte jeg i 1998 at gå til privatundervisning hos Ole Vincent Larsen, som hjalp mig med at finde min egen stil. Der gik jeg i fire år.
– Nu laver jeg blyantstegninger, maler akvareller og maler med akryl, både på papir og lærred. Når jeg maler med akvarel eller akryl, er det mest naturen og landskaber, som jeg holder meget af at lave. Motiverne finder jeg rundt i omegnen, hvor jeg bor, men da jeg bor i byen, må jeg ind i mellem male efter fotografier. Jeg tegner også portrætter, men det er kun som blyantstegninger, siger Preben Krøjer-Høgh.
I perioden 15. april – 27. maj 2007 udstiller Preben Krøjer-Høgh en række af sine billeder i Birkebjergkirken, Næstved. Der er fernisering på udstillingen i Birkebjergkirken søndag 15. april 2007 kl. 12.
Billederne kan i øvrigt ses i kirkens åbningstider ved gudstjenester, møder og arrangementer.