Kunsttema
Galleri Emmaus formidler ny døbefont til Hunseby kirke

Galleri Emmaus har været med til at formidle deres første døbefont i et samarbejde med kunstner Jesper Neergaard og menighedsrådet fra Hunseby kirke tæt på Maribo.Hunseby kirke tæt på Maribo kunne palmesøndag glæde sig over en ny døbefont.

Jesper Neergaard med døbefond af tranisten, Hunseby kirke.

Døbefonten er udført af kunstneren Jesper Neergaard, dåbsfadet af sølvsmed Erik Sjødahl, og samarbejdet mellem menighedsråd og kunstner blev formidlet af Galleri Emmaus.
Det var en mærkedag for kirken, men sandelig også for Galleri Emmaus, fortæller Grethe Olsen:
– Det er den første døbefont, vi har formidlet. Det har været noget helt specielt at få lov til at medvirke til skabelse af en ny døbefont. Efterhånden tæller Galleri Emmaus en god gruppe af anerkendte kunstnere, der har lavet mange former for kirkeudsmykninger, men det er altså den første døbefont, vi har formidlet, siger Grethe Olsen.

Ny døbefont synliggør kristne symboler

Den nye døbefont er bygget op med en korsstamme, som løber op igennem skulpturen. På døbefontens overflade munder den ud i et større kors med en cirkel i midten. De 4 hjørner symboliserer de 4 evangelister, men også de 4 verdenshjørner: Gå ud i alverden. De tre V-linjer symboliserer Treenigheden. Dåbsfadet er udført med en let hamret overflade, så det både samler lyset og kaster det ud i rummet igen.
Galleri Emmaus’ formål er at synliggøre den kristne tro: At gengive de bibelske fortællinger, de kristne symboler og begreber og den kristne kirkes historie. Ifølge Grethe Olsen er det skønt at se, når arbejdet bærer frugt:
– Det har været og er fortsat et hårdt pionerarbejde, men til gengæld er glæden så meget desto større, når man oplever succes og fremgang. Det er vidunderligt at opleve, at også så mange almindelige mennesker ønsker at have malerier, der afspejler den kristne tro, siger Grethe Olsen.