Kirke med testosteron

I en kirke kun for mænd i Florida, USA, bliver teologi mikset med testosteron. Det sker for at stoppe en foruroligende tendens, hvor alt for mange mænd ikke gider gå i kirke.Ingen hymner, kirkestole, spir eller mosaikvinduer og INGEN KVINDER. Dette er ikke din bedstemors kirke.Sådan lyder det fra Daytona Beach, Florida, i USA, hvor Mike Ellis, 46, har startet en kirke kun for mænd.
– Alt for mange mænd keder sig til døde i kirkerne i dag. Vi prøver at gøre det interessant for dem. Vi mødes i en gymnastiksal og taler om det, som er med til at forkludre og ødelægge tilværelsen for mænd, siger han til The Christian Post.
Kirken for mænd mødes en lørdag om måneden og tiltrækker 70 mænd klædt i alt andet end stribet skjorte og slips. Lange møder får også mænd til at forlade folden. Derfor har deltagerne fået en garanti på, at mødet kun varer en time, fortæller Mike Ellis og tilføjer:
– Det siges, at hvis du ikke får mænds opmærksomhed indenfor de første seks til otte minutter, så har du tabt dem.

Mænd går
ikke i lyserødt

Ellis kirke er et udtryk for en national bevægelse, som prøver at vende den tendens, flere præster kalder foruroligende. Studier viser, at der i kirkerne i gennemsnit er 61 procent kvinder, fortæller David Murrow. Han er forfatter til bogen ”Hvorfor mænd hader at gå i kirke” og rejser rundt og holder foredrag under overskriften: ”Vi går ikke i kirke, ligesom vi heller ikke går i lyserødt”.
At gå i kirke bliver set som kvindelig adfærd, siger Murrow:
– Når der på offentlige møder lyder opfordringer til folk om at hilse på hinanden med kram eller holde i hænder, så er det bløde værdier, som får mænd til at føle sig inkompetente i kirken.
Schwartz