Meditativ blues-kirkemusik

For tredje gang har duoen Knut Reiersrud og Iver Kleive været på musikalsk togt i Odense Domkirke, St. Knud. I oktober indspillede de denne visionære og himmelstormende cd. Første tur til Odense var da ”Blå Koral” kom i 1991. Så fulgte ”Himmelskip” i 1996, og nu, ti år senere, bringer de et tredje kapitel i trilogien: ”Nåde over nåde”.
Det er fantastisk meditativ musik! Iver Kleive og Knut Reiersrud tilfører en helt ny dimension til instrumental kirkemusik i et kontrastfuldt møde mellem to meget forskellige traditioner og klangverdener, mellem kirkeorgel og akkustisk bluesguitar.
På denne tredje udgivelse følger de samme opskrift ved at lade norsk folkemusiktradition være vejkrydset, hvor blues og europæisk koraltradition mødes. Odense Domkirkes fantastiske kirkerums forskellige klangmuligheder er udnyttet til fulde. De skaber en fælles klang, hvor det pompøse orgel både svulmer – og pludselig afløses af et inderligere udryk.
Der er mange perler på pladen. Både gamle åndelige sange, salmer, pop og folketoner. F.eks. Sorrig og glæde, de vandrer til hobe, What a wonderful world, Når mit øje træt af møje, Den store, hvide flok vi se, Jesus din søde forening smage og Så tag mig da ved hånden.
Henrik Nordborg