Vagtskifte på ”Broen”

Bibellæser bliver ny general for missionErik Baun er efter næsten 15 år i Bibellæser-Ringen blevet spurgt om at være generalsekretær i Brødremenighedens Danske Mission. Han takkede ”ja”.

Erik Baun

Erik Baun har holdt et utal af møder, gudstjenester, bibelkurser om bibellæsersagen. Han har ført pennen, vogtet pengekassen og truffet aftalerne med skribenter i Bibelnøglen.
Han betegnes som en ydmyg, slidsom og samvittighedsfuld medarbejder, der har hjulpet mange til dybere indsigt i alle Bibelens skrifter gennem daglig læsning. Bibelnøglen er løbende forbedret, og nye læseplaner for børn og unge er kommet til. Alt udgivet med sikker teologisk og kreativ hånd.
Internationalt har Erik høstet stor anerkendelse i Scripture Unions regi, bl.a. som koordinator for de nordiske lande og Baltikum. En af hans hjertesager er opfyldelse af partnerskabsaftalen med Litauen i forbøn og med økonomi.

Fra idé til virkelighed

I 1948 blev Erik født i Odense som enebarn af jydske forældre. Hjemmet var præget af kirke og missionshus. Han blev gift med Astrid, og parret har Karen-Maria (33), Johannes (30), Peter (26) og Daniel (23). Desuden er der to børnebørn og et i vente.
Han blev teolog i 1980, ordineret som præst i 1981 og derefter missionssekretær i BDM. Fra 1986-92 var han bibelskolelærer i Børkop og har siden været leder af Bibellæser-Ringen i Danmark.
I efteråret 1993 rejste Erik Baun med sin kone Astrid til Tyskland for at være med på en ægteskabssamling, hvor de de bl.a. skulle møde Ingrid Trobisch, der sammen med sin nu afdøde mand, Walter, har grundlagt det verdensomspændende ægteskabsarbejde Family Life Mission (FLM). Indre Missions Familieudvalg ville nemlig undersøge, om der kunne hentes inspiration herfra til kurserne i Danmark.
Astrid og Erik Baun deltog over et par år i det samlede kursusforløb i Tyskland og opnåede medarbejderstatus og kunne begynde at afholde kurser i Danmark. De har også oversat og suppleret en samtalebog for par, ”Par vís”.

Ferien-Klub Dänemark

Erik er fasineret af at møde folk og være med til at skabe rammer for andre menneskers ferier. Han skaffer overnatning til tyskere i Danmark på kristne overnatningssteder som koordinator for ”Ferien-Klub Dänemark”. Som 19-årig rejseleder havnede han ved en tilfældighed i Østrig og har siden været facineret af landet. Han kender mange folk personligt dernede. F.eks. har han været på Østrigs højeste bjerg 56 gange! I år har han 40 års rejselederjubilæum.
Fritiden bruges i haven og på stadion hos Vejle Boldklub.
Hans vision er at gøre Jesus kendt, så mennesker må komme til tro på ham og elske ham.
Henrik Nordborg