Hvad er det nu lig´ jeg kan jeg bli´ i 2007?

Hvad kan jeg blive? Svaret er: Alt! Alligevel vælger mange unge kristne samfundsindvolverende job som journalist, politiker og skuespiller fra.

Peder Tind er ikke bange for at påtage sig jobs, hvor hans mening er med til at sætte dagsordenen i samfundet.

Har janteloven sneget sig ind i de kristnes valg af uddannelse? Eller er der en anden grund til, at mange kristne vælger karrierer med mulighed for at sætte dagsordenen i morgendagens samfund fra?
Og er det overhovedet relevant for kristne at stræbe efter denne verdens magt?
Vi har spurgt en af dem, der ikke valgte det fra. Peder Tind er 26 år. Han bor i Fredericia sammen med sin kone Anitha. Han har en bachelor i statskundskab og arbejder til daglig som leder af ungdoms-cafeen ”Hang out”. Sidst, men ikke mindst er han medlem af Venstre, hvor han i øjeblikket ikke har nogen tillidsposter, fordi han vil koncentrere sig om job og uddannelse.

Er det overhovedet relevant for kristne at interessere sig for politik? Skal vi ikke hellere koncentre os om Guds love end om verdens love?
– Selvfølgelig skal vi som kristne have fokus på Guds Ord og leve efter det. Men dette afholder os på ingen måde fra at blande os i politik eller andre samfundsrelevante områder.
Jeg mener faktisk, at det bør ligge dybt forankret i vores kristne tro at tage del i samfundsdebatten. Hvis man vil ændre noget ved det samfund, man lever i, kan det på ingen måde lade sig gøre ved isolation. Her er politik bare ét ud af mange redskaber til at forbedre samfundet.

Gør det overhovedet en forskel?
– Nu kan man heldigvis gøre både små og store forskelle, og jeg mener, at hvis der overhovedet er en mulighed for at gøre en forskel eller påvirke det samfund, man lever i, så skal man da gøre det.
Selvfølgelig skal den kommunikation, der baner vejen for ens synspunkter være præcis og direkte, så man trænger igennem til sin målgruppe.
Men hver eneste gang, der bliver skrevet et læserbrev eller debatteret, gør det en forskel, hvilket vi skal holde fast i, fordi det er med til at berige og nuancere hele debatten.

Er kristne for ydmyge, når de vælger uddannelse og karriere?
– Først og fremmest handler det om, at man følger sine talenter til dørs og uddanner sig inden for noget, der interesserer en. Vi har alle som en fået tildelt nogle forskellige talenter samt en unik personlighed.
Når det er sagt, tror jeg desværre nogle gange, at janteloven og mindreværd har fået lov til at vinde indpas i de kristnes liv.
Vi skal turde have visioner, turde at sige vores mening og ikke mindst følge det kald og talent, Gud har lagt i os – alt andet vil jo ikke ære ham!