Hvorfor skal jeg tilgive andre?

Bob Gordon
Engelsk bibelskole-
forstander og forfatter

Kærligheden tilgiver altid. Jesus viste dette, selv på korset. Hvor ville vi være uden en tilgivende Gud? En tilgivende ånd er, hvad du må have i dit hjerte, endda før det andet menneske siger, at han/hun er ked af det. Jesus lærte, at hvis du ikke tilgiver din broder, vil du heller ikke blive tilgivet af din Fader i Himlen.

»Men vær gode mod hverandre og barmhjertige, så I tilgiver hverandre, ligesom Gud har tilgivet jer i Kristus.« (Ef. 4,32).

Vær altid parat til at tilgive, selv om den anden har den største fejl eller hele fejlen. Du er ansvarlig overfor Gud for at genoprette brudte forhold lige meget, hvem der har fejlen eller hvor mange gange, andre har gjort dig uret.

»Tilgiv, så skal I få tilgivelse« (Luk. 6,37).

Hvis vi ikke vil tilgive, så kan Gud ikke tilgive os. Kun tilgivelse vil rense kanalen, så troen kan virke i vort hjerte. Tilgivelse er en væsentlig faktor for, at vi kan komme til Gud i bøn.
Hvis vi lader negative ord eller sårende handlinger fra andre æde sig ind i os, åbner vi for Satan i vore liv.

Vi kan undgå dette ved at tilgive de mennesker, som er involveret, lige meget hvor meget ret vi har, eller hvor meget uret de har. Så kan Gud genoprette og helbrede os.
Bitterhed er Satans våben, så lad den ikke slå rod. Bitterhed er enhver anden tanke, ord eller handling end tilgivelse, som stammer fra en smertefuld oplevelse.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Denne tekst er fra Bob Gordons bog Discipelskab – en grundbog i den kristne tro.