Kristen træningsskole reber sejlene

Nye praktikmuligheder, styrket akademisk undervisning og ny leder er blot nogle af ingredienserne, når den kristne træningsskole Copenhagen International Masters Commission (CIMC) efter sommerferien tager hul på den syvende sæson.CIMC er en fuldtids-skole, hvor tro og hverdag er to sider af samme sag. Eleverne bor sammen på skolen, som giver mulighed for i alt tre års ophold og træning. Skolen går efter sommerferien ind i sit syvende år med næsten 30 elever fra Danmark, det øvrige Europa og USA.
CIMC har base i Københavns Kristne Kulturcenter på Nørrebro og knytter an til kirken i Kulturcenteret. Eleverne fra CIMC er således i praktik i en lang række forskellige arbejdsgrene i kirken.
Man prøver sig af inden for medie, socialt hjælpearbejde, tjeneste i børne- eller ungdomsarbejde, gudstjenesteproduktion med mere.
– Vi har haft samtaler med flere kirker på Sjælland og Fyn om et samarbejde, så man kan være i praktik i en anden kirke, mens man er en del af CIMC, oplyser Mikael Laursen, formand for CIMC.
En del af Masters Commission-konceptet indebærer teologiundervisning, og på dette område har det fælleskirkelige SALT (Skandinavisk Akademi for Lederskab og Teologi) og CIMC nu indgået et samarbejde.
– Vi udnytter hinandens stærke sider, fortæller Bent Hylleberg, studieleder på SALT. Masters Commission skaber en ramme for fuldtidsoplevelse af vækst og discipelskab, mens SALT skaber en ramme for akademisk læring i samspil med den lokale kirke.
Mikael Laursen supplerer:
– Vi har længe ønsket at styrke de akademiske muligheder for de elever, som oplever et særligt kald og en særlig lyst hertil. SALT bliver en valgmulighed for vores elever på linje med andre spændende valgmuligheder.
Fra og med næste år får CIMC’s elever mulighed for at arbejde eller studere samtidig med, at de er en del af CIMC.
Domino