Ny dansk live lovsangs-cd

Lovsangsbandet fra Kirken i Kulturcenteret på Nørrebro er nu klar med efterfølgeren til sidste års Live Lovsang.11 helt nye danske lovsange, skrevet af en flok sangskrivere med lovsangspastor Katrine Høgenhaug og Sarah West i front. Cd’en er optaget live, og Christian Smallbro fra Århus Valgmenighed medvirker som gæstersolist og synger side om side med Sabina Mathew og Sarah West. Desuden er der et kor på scenen og ikke mindre end 4 guitarister!
Stilen spænder over rå og rockede, energiske uptempo- sange til smukke ballader, og den sælger godt – ligger allerede i restordre i nogle handler.
Indspilningen fandt i år sted i en fyldt Kultursal i Københavns Kulturcenter i marts måned, og det blev en lovsangsaften præget af tilbedelse, hengivelse, fest og høj musikalsk kvalitet.
LIVE LOVSANG er et ambitiøst lovsangsprojekt, der vil servicere lovsangen i kirker over hele Danmark. Bandet har allerede først i maj været rundt for at præsentere sangene ved 4 koncerter i landets største byer. Ideen er at give dansk lovsang et løft med inspiration, nye sange til kirkerne og relevant undervisning om lovsang og tilbedelse. Bag projektet står lovsangsteamet i Kirken i Kulturcenteret med Andreas Mathew og Katrine Høgenhaug i spidsen.
Eneste minus på pladen er, at en af de tre solister ind-imellem lyder så lidende i sin stemme, at man bliver træt. Stemmen passer fint til rock-nummeret ”Jeg løber til dig”, men bestemt ikke til ballader. Hun fraserer lidelse, glider rundt på tonerne og trækker vejret lidende og Michael Jackson-hæst midt i linierne i et eller andet forsøg på at lægge følelse i ordene. Det gør ondt at høre på. Desværre er det en generel trend blandt mange unge lovsangere i dag. STOP og syng normalt, siger sanglæreren!! Det gør ikke ondt at ophøje Kristus. Jesus elsker dig!
Men det er en bibemærkning på en ellers rigtig dejlig cd, der ophøjer Jesus og fører dig ind i hans nærvær. Det er en lækker udgivelse med masser af ægte passion og flot musikalitet. Vi glæder os til nummer 3 i serien. Tak for det, I gør for dansk lovsang!
Henrik Nordborg