Farsitalende kristne mødtes

Massouds ’Church of Love’ holdt missionskonference i Kolding.Church of Love samlede to hundrede kristne fra Mellemøsten til missionskonference i Kolding.

Pastor Massoud Fouroozandeh leder Church of Love sammen med en ledergruppe med både ny- og gammeldanskere. Foto: Henning Bech-Larsen.

De havde alle til fælles, at de taler det ældgamle sprog farsi. De fleste stammer fra det mellemøstlige land Iran, hvor de har fået en muslimsk opdragelse.
I sidste uge var de sammen til missionskonference i det land, hvor de i dag bor. De er alle optaget af at deres muslimske medborgere skal opleve samme glæde som de selv fik, da de blev kristne.
Det slår én, når man som gæst besøger missionskonferencen, at man uvilkårligt føler sig velkommen og hjemme. Og det til trods for, at det meste foregår på et sprog, som forekommer mærkeligt selv for en dansker med vestjyske rødder.
På gæstedagen har man sørget for, at ingen skal føle sig udenfor. På stolene ligger hovedtelefoner klar, som sikrer, at du kan lytte til en flot dansk oversættelse.
Og mellem møderne diskes der op med kaffe og brød eller et varmt måltid velsmagende, iransk mad.
En pænt antal danskere havde lagt turen forbi Kolding, for at opleve fællesskab med de ny-danske og ny-kristne konferencedeltagere.

Livshistorier

Møderne var en traditionel blanding af lovsang, forbøn, undervisning og vidnedsbyrd. Sidstnævnte fyldte meget ved møderne.
Her fik den ene efter den anden lov til at fortælle SIN historie. En beretning om, hvordan de var vokset op i en muslimsk familie, og hvordan de var blevet kristne.
I flere af beretningerne går det igen, at det var en drøm, der satte gang i vandringen mod den kristne tro. Jesus talte direkte til dem i en drøm så virkelig, at de ikke var i tvivl om, at deres liv måtte tage en ændring.
Det kom også frem, at det heller ikke er usædvanligt, at mange er blevet kristne ved at møde andre farsitalende kristne, som har støttet dem til deres nye valg for livet.
Vidnesbyrdene er derfor et vigtigt element på missionskonferencen, idet deltagerne opmuntres til at møde andre farsitalende ny-danskere med evangeliet.

Farsi TV

Der var også et pænt besøg fra Frankrig, Holland, Tyskland, Sverige og Norge.
Den internationale TV-station Sat-7 var ligeledes med. For et halvt år siden gik den nye farsitalende satellitkanal Sat-7 pars i luften. Den sender 24 timer i døgnet.
På konferencen blev der båndet mange timers undervisning, lovsang og vidnesbyrd, som nu bliver tilgængelig for millioner af TV-seere i det store farsitalende område.
Også børnene var med. De medvirkede ved nogle af møderne, ligesom der også var et særskilt program for dem bl.a. med ansigtsmaling. Torsdag var der fælles udflugt til Legoland for alle konferencedeltagere.

Læs mere om sommerens konferencer

Alternativ Sommerfestival

Pinsekirkens sommercamp


Artiklen fortsætter efter annoncen: