Ny indsamling til ofre for oversvømmelser i Sydasien

To års regn på få dage. Kraftig monsunregn har givet store oversvømmelser i Sydøstasien. Folkekirkens Nødhjælp starter ny indsamling. Millioner af mennesker er blevet ramt af den voldsomme monsunregn i Sydasien. Alene i Indien, Nepal og Bangladesh er 35 millioner mennesker blevet hårdt ramt af de massive oversvømmelser.

– Det er helt ekstremt, siger Christer Lænkholm fra Fokekirkens Nødhjælp. Foto: Polfoto/AP Rajesh Kumar Singh

I nogle områder er der på få dage faldet regnmængder svarende til det, der falder på to år. De ekstraordinære regnskyl har gjort millioner hjemløse og har kostet tusinder af mennesker livet.
– Områderne i Asien er vant til oversvømmelser, men det, der sker nu, er helt ekstremt. Der er akut behov for hjælp til de millioner af mennesker, som har mistet alt i vandmasserne, siger fungerende katastrofechef i Folkekirkens Nødhjælp, Christer Lænkholm.
Folkekirkens Nødhjælp har allerede givet over en million kroner i nødhjælp til lokale samarbejdspartnere i Indien. Men organisationen oplyser, at behovet for hjælp er langt større.
Derfor har man nu iværksat en ny indsamling til ofrene for oversvømmelserne. De indsamlede penge skal blandt andet gå til tæpper, presenninger og mad til de nødstedte.
-mibo