Populær skole- leder stopper

Ejgil Petersen har valgt at gå på efterløn
efter 29 år som skoleleder på Brændstrup Kristne Friskole. I år er det 30 år siden en skolekreds i Rødding kommune spurgte Ejgil Petersen, om han ville være leder for den påtænkte Brændstrup Kristne Friskole.Han sagde ja, selv om han havde et godt job som lærer på en idrætsefterskole på Djursland, og endda havde et andet lærerjob på hånden.
– Jeg ville egentlig ikke, men de fik mig overtalt til en snak. Og derefter følte jeg det som et kald fra Gud, fortæller Ejgil Petersen. – For mig er det altid vigtigst at være der, hvor Gud vil have mig.
Det var heldigt for friskolen i Brændstrup i Sønderjylland. For siden er skolen vokset fra 12 til 93 elever, nye tidssvarende bygninger er blevet opført – den sidste endda tegnet af Ejgil Petersen selv – og skolen har i dag en af kommunens mest sikre legepladser.
I fredags d. 17. august blev der holdt en afskedsreception for den populære skoleleder, der er kendt for sit rolige gemyt. 1 år som frivillig og 29 år som ansat skoleleder blev det til, inden han valgte at gå på efterløn med sin hustru Karen, der også stopper i skolens SFO.

Savner børnene

Og det er med et vist vemod:
– Det er børnene, jeg kommer til at savne mest, siger Ejgil Petersen. – Det er en fornøjelse at arbejde med børn og unge. Og det har været min hobby lige siden konfirmationsalderen.
Ejgil Petersen bliver boende i Brændstrup og får nu god tid til at dyrke andre hobbyer:
– Nu får jeg tid til at læse. Jeg har et større bibliotek med bøger, jeg ikke har fået læst. Før gik tiden jo med at læse love og cirkulærer.
– Jeg har også et hus, der trænger til at renoveres, og så kan jeg li at gå i naturen, fortæller han.
Men skolen kan Ejgil Petersen nu ikke slippe helt:
– Der er altid brug for frivillige i kristeligt arbejde, og jeg giver gerne end hånd med, hvis skolen skal males. Så jeg tror ikke, jeg kommer til at kede mig, siger han med et glimt i øjet.

Kristen skole

Brændstrup Kristne Friskole blev startet i 1978 af en forældrekreds, der ønskede en mere klar kristendomsundervisning. Man var også utilfreds med folkeskolens seksualundervisning:
– Der var mange forældre, der var utilfredse med den integrerede seksualundervisning i folkeskolen. Dengang kunne seksualundervisningen pludselig dukke op i andre timer, uden at forældrene havde en chance for at tage eleverne ud, hvis de ønskede at stå for den del selv, fortæller Ejgil Petersen.
Brændstrup Kristne Friskole er tilknyttet Luthersk Missionsforening, der er en forening under Folkekirken. Eleverne kommer fra et stort spektrum –”helt fra ateister til Jehovas Vidner”, som Ejgil Petersen udtrykker det.
Og det har udfordret skolens kristne linie:
– Den største udfordring har været at udvikle skolen den rigtige vej og samtidig se elevtallet stige. Midt i perioden gik udviklingen lidt i stå, og da var det vigtigt at kunne holde til presset og samtidig gøre skolen attraktiv. Det er vigtigt ikke at give køb på det kristne budskab i nedgangstider, fastslår Ejgil Petersen.
Stopper du, fordi du er kørt træt?
– Nej, slet ikke. Jeg slutter fordi skolen har brug for nye ideer og tanker. Det er en glimrende anledning nu, hvor skolen er oppe på en størrelse, hvor det er til at finde en ny leder.
Den ny skoleleder er Ebbe Kaas, der tiltrådte d. 1. august og blev budt velkommen ved receptionen i fredags d. 17. august.