Børnene vandt mit hjerte

17-årige Maria Marquardt fra Haderslev var med efterskolen Alterna i fire sydamerikanske lande, hvor de bla. besøgte børnehjem.Maria Marquardt tog på efterskole for at komme til Sydamerika.For to år siden blev Maria meldt ind i 9. klasse på Pinsevækkelsens efterskole i Mariager. Året efter tog hun på efterskolen Alterna.
– Jeg havde hørt, at Alterna var spændende! Jeg tog af sted for at opleve noget nyt og for at være noget for andre mennesker, siger Maria.
– Jeg havde levet meget på mine forældres tro og havde brug for at finde ud af, hvem Gud var for mig, siger hun.

Alterna og Sydamerika

Alterna er en slags ungdomsbibelskole, hvor eleverne studerer Bibelen og bliver undervist i discipel- og lederskab. I slutningen af skoleåret skal de på en udenlandstur, som de har forberedt i løbet af det forgangne år.
– Vi kunne komme til Australien, Nord- eller Sydamerika. Jeg valgte Sydamerika, fordi jeg gerne ville opleve børnehjemmene, siger Maria.

Første stop: Argentina!

Den 3. marts 2007 tog holdet fra Alterna til Argentina, hvor de skulle tilbringe den første uge.
De boede hos værtsfamilier og optrådte på skoler, i kirker og på et børnehjem.
– Børnehjemmet var forfærdeligt. De havde så få ressourcer, at det lignede en ruin, det så ud, som om de lå i papkasser. De havde sådan brug for hjælp, fortæller Maria, som siger, at hun har en stor kærlighed til børn.

Søde paraguayske børn

I Paraguay boede holdet først i en kirke i Encarnacíon og var sammen med de sydamerikanske teenagere. De besøgte også nogle skoler og et børnehjem.
– Det her børnehjem var ikke så forfærdeligt, som det kunne have været. Jeg elsker bare børn, og de her små paraguayske børn fik mit hjerte til at smelte! siger Maria.
De besøgte også et missionærpar i San Ignacío, som havde en institution med børn mellem 1og 6 år, som var tilknyttet deres kirke.

Børnehjem i Brasilien

Maria fortæller, at de boede på et pænt stort børnehjem i Brasilien. Derfra tog de ud og optrådte med dans og drama på to skoler og i en kirke i området.
– Vi var mest sammen med børnene og tog dem f.eks. med ud at bade. De var bare så søde. Vi lærte dem også bedre at kende, fordi vi boede hos dem i en hel uge. Jeg kunne næsten ikke rejse fra dem igen, siger hun.

Bolivias børn er glade

Her ses Maria Marquardt sammen med to piger fra børnehjemmet i Bolivia, som smeltede hendes hjerte.

I Bolivia tog turistguide Patricia Gonzárlez
imod dem og førte dem op på et 5 km højt bjerg. Bagefter besøgte de et børnehjem, hvor deres primære opgave var at lege med børnene.
– Mit hjerte brænder bare for folk i nød. Jeg har set det med egne øjne, og det har rørt mit hjerte, siger Maria.
– Børn har de dårligste vilkår, og alligevel har de det største smil på læben. De er så taknemmelige for det, som du giver dem af dig selv. Det gør dem bare så glade, siger hun.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Maria vil tilbage

Maria går nu i 1. g. på Haderslev Katedral. Men hendes hjerte banker stadig for de sydamerikanske børn, som hun mødte i foråret.
– Jeg vil gerne uddanne mig til pædagog. Hvis det er Guds vilje, tager jeg tilbage for at arbejde på et børnehjem i Sydamerika, siger hun.
– Jesus er blevet så virkelig for mig og har har fået 1. pladsen i mit hjerte. Det er svært at sige ’din vilje ske’, men jeg oplevede i Sydamerika, at det er nødvendigt. Jesus er min bedste ven, og han er der, uanset hvad der sker. Det lærte jeg på Alterna, og det giver mig tryghed, slutter hun.