På dobbelt-mission

Søren Würtz fra Herlev er rejst til Chicago med to formål: Han skal både have inspiration med hjem til den lokale folkekirke og til chefkollegerne på jobbet.- This is it!
37-årige Søren Würtz er ikke i tvivl. Udbyttet af det internationale ledertopmøde i Willow Creek Community Church i Chicago overstiger langt forventningerne.

– Konferencen er et wake-up-call, hvor jeg bliver slebet til. Det er nødvendigt at blive tanket op mindst en gang om året, siger Søren Würtz. (Foto: Maiken Mortensen)

– Jeg har fået det helt ind under huden og er totalt opslugt af det. Fællesskabet med 7.000 andre er fantastisk og bekræfter mig i, at ledere har brug for inspiration, siger Søren Würtz fra Herlev.
Han er imponeret over engagementet på scenen i kirkens enorme auditorium og over det store frivillige arbejde, der ligger bag.
– Og så er den nutidige stil fascinerende – ingen store stearinlys og andre levn fra 1700-tallet!
Til daglig har Søren Würtz travlt som procesleder i køkkenfirmaet HTH i København.
Han er gift og har tre børn. Alligevel får han tid til et stort kirkeligt engagement. Han sidder i bestyrelsen for den lokale folkekirkes børne- og ungdomsarbejde. Desuden er han tovholder både i kirkens frivillige arbejde og i lovsangsbandet, hvor han også spiller percussion.

Stille revolution

Søren Würtz var selv forhindret af sygdom, da Willow Creeks pastor Bill Hybels for første gang besøgte København i 2002. Men en halv snes venner fra Lindehøj Kirke tog til Willow Creeks første ledertopmøde på dansk grund. Og det blev startskuddet til en langsom, men sikker revolution.
Efter to års grundigt forarbejde fik kirken en ny ledelsesgruppe, som supplerer præsterne og menighedsrådet i kirkens omfattende frivillige arbejde. Gruppen fik navnet FALK – en forkortelse for det Frivillige Arbejde i Lindehøj Kirke. Én af FALK-gruppens opgaver er at bevare forskelligheden i kirken, som nu har hele 57 frivillige arbejdsgrene.
– Inspirationen fra Willow Creek kan i høj grad omsættes i min tjeneste i FALK, hvor jeg ved, at ærmerne skal smøges op, og motivation og vedholdenhed er nøgleord, hvis vi skal blive ved med at gøre en forskel, siger Søren Würtz.

Med årene har FALK-gruppen ydet en stor indsats for at styrke kirkens aktiviteter både ind- og udadtil. Lige for tiden arbejder gruppen med at gøre Lindehøj Kirkes struktur og vision synlige for alle. Det skal give overblik og fremtidssikre engagementet i alle kirkens frivillige aktiviteter.

Tjek ved selvsyn

Søren Würtz er i Chicago for ved selvsyn at tjekke Willow Creek og sikre sig, at han kan stå ind for det, der foregår – oven i købet med sin egen kirkes velsignelse. Menighedsrådet har betalt deltagergebyret på 2.000 kr., mens Søren Würtz selv må klare flybilletten. Indkvarteringen sker privat hos én af Willow Creeks gæstfri værtsfamilier.
Nu glæder han sig til at dele de oplevelser og værktøjer, han har fået med hjem, med menighedsrådet.
– Jeg skylder dem vist et besøg på næste møde, så de kan høre, hvad der blev af de 2.000 kr., siger Søren Würtz med et smil.
Men turen har også et andet formål. Hjemmefra har han inviteret både sin direktør og to chefkolleger med til ledertopmødet, når det rammer København i en koncentreret udgave i slutningen af september. Én af dem har allerede sagt ja, mens de to andre stadig overvejer det, fortæller Søren Würtz, som afviser, at konferencen har for stor kirkelig appel.

Gode værktøjer

– Der er masser af gode ledelsesværktøjer at komme efter. Colin Powell er bare ét eksempel på forbilledlig ledelse. Han lagde vægt på at være helt nede på jorden hos den enkelte medarbejder hver eneste dag, da han var øverstkommanderende. Det er imponerende i en tid, hvor der er en tendens til, at cheferne murer sig inde på hjørnekontorer med Picasso-malerier, siger Søren Würtz.
Han tilføjer, at konferencen både har rettet ham selv lidt til og skærpet hans værktøjer i det daglige. Så det er næppe sidste gang, han deltager.
– Jeg tror, at Gud har kaldet mig til at være med til at bringe forandring ind i kirken. Men for at kunne bevare motivationen er jeg 100 procent nødt til at få ny inspiration mindst en gang om året.