Jesper vil være journalist

15-årige Jesper Møller Pedersen har i 14 dage været i erhvervspraktik som journalistSelv om Jesper Møller Pedersen kun er 15 år, har han allerede valgt: Han vil være journalist.

Jesper bearbejder en nyhedsartikel på et af Udfordringens kontorer.

– Skrivning interesserer mig, og jeg kan godt lide at skrive stile. Jeg har god fantasi og mange ideer, siger den kommende journalist, som har været en uge i erhvervspraktik hos JydskeVestkysten og en uge hos Udfordringen.
– Jeg har endnu større lyst til at blive journalist efter at have prøvet branchen i 14 dage, siger Jesper, som både har været på reportage, skrevet nyheds- og vox pop-artikler, interviewet kilder og været i øjenhøjde med læserne.
– Den første dag i praktik troede jeg egentlig, at jeg bare skulle følge en journalist, og så var det såmænd det. Men jeg fik lov til at prøve at arbejde, som de gør på en redaktion. Det var fedt, siger Jesper, som også har prøvet at behandle pressebilleder og sætte artiklernes layout op på computeren.
Han indrømmer, at han oplevede arbejdet som journalist lidt stressende. Men det har ikke afskrækket Jesper fra at gå ind i journalistik.
– En stil har man et par uger til at blive færdig med. Men på en redaktion har man travlt og skal overholde forskellige deadlines, som skal nåes, uanset hvad. Men jeg vil stadigvæk gerne være journalist, siger Jesper og tilføjer:
– Nu har jeg set og prøvet arbejdet, og det er sjovt. Der er et rigtig godt sammenhold på redaktionen, og det er dejligt.
Om nogle år er det måske Jesper Møller Pedersens navn, vi læser, når vi åbner aviserne, eller hans ansigt vi ser, når vi tænder for fjernsynet.