Jødisk rapper et hit blandt unge

32-årige jødisk-amerikanske Aviad Cohen’s ”Hooked on the truth”-koncert faldt i god jord hos de unge på Sommersted Efterskole. – Godmorgen, er I friske? spørger Aviad Cohen Sommersted efterskoles elever, da de søvnigt kommer dryssende klokken 8.15 om morgenen. Et halvtsvagt mumle kor ”Øh Yees!” svarer tilbage.

Efter koncerten
bliver Aviad omringet af ivrige teenagere, som vil snakke med ham og have hans autograf.

Eleverne får at vide, at Aviad Cohen ikke bliver tolket, da arrangørerne og lærerene mener, at elevernes engelsk er godt nok til at forstå Aviads New Jersey-dialekt.
Aviad indleder koncerten med en kort bøn og fortæller de unge, at Jesus’ rigtige navn er Yeshua, hvorpå han synger sangen: ”Hooked on the truth”.

Bibelen er sand power

Mens dance-rytmerne strømmer fra højtalerne vågner teenagerne op og begynder at klappe i takt til Aviads musik. Han formår at sætte gang i de unge trods det tidlige tidspunkt på dagen.
– Ved I, hvad power er? spørger Aviad og løfter sin bibel i vejret.
– Det her er sand power!
Aviad fortæller de unge, hvordan han har oplevet Guds kraft i sit eget liv samt vigtigheden af at elske sine fjender. Han fortsætter med at tale om sandheden versus midlertidige fornøjelser, som ikke varer ved.
De unge lytter koncentreret til Aviads budskab og følger ham med øjnene, mens han går rundt i salen.

Syng med, siger Aviad

Aviad synger sangen ”Pray” og går op og ned af midter-gangen og skaber en rigtig god kontakt til de unge, som klapper og pifter. Aviad spørger:
– Er der nogen herinde, som kan synge?
– Øh Yes man! Råber en dreng fra sidelinjen og får Aviad til at grine. Nogle unge vil synge gospel.
– Gospel huh? Driller Aviad og spørger om der er nogen tilstede som kan synge gospel. Adskillige hænder ryger i luften og peger på en elev, som kryber ned i stolen.
Der går en latterbølge gennem salen. Aviad præsenterer den næste sang ”J-E-S-U-S” og opfordrer de unge til at synge med på omkvædet.
Teenagerne klapper ivrigt og holder øje med Aviad, som bevæger sig i midtergangen og holder mikrofonen hen til elever, som genert kigger væk eller modigt slipper et par toner løs.
– I synger jo med, men lige så snart jeg kommer hen til jer med mikrofonen, bliver I generte, driller han, og leder de unge med på næste sang ”Praise Yah” (Pris Gud), hvor de skal synge med, hver gang linjen ”Praise Yah” kommer frem på lærredet. De fleste synger og klapper i takt.

Jesus, han er den bedste

Efter sangene fortæller Aviad, hvordan han midt i sin søgen efter Gud i jødedommen og andre religioner fandt Jesus i en alder af 29 år. Han fortæller, hvordan Jesus satte ham fri af 16 års afhængighed af cigaretter.
– Jesus er så ”real” for mig. Han viste mig, hvor højt han elskede mig, selv om jeg havde lavet meget skidt i mit liv! Uanset hvad dit problem er, kan Jesus hjælpe dig i dag. Læs jeres bibel, den er sand. Jesus kan helbrede jer for alt, det er tro. Jeg gik til Jesus, han er den bedste, siger Aviad og sammenligner det tætte fællesskab med Gud med at have en bedste ven, som man har fællesskab med hver dag.
– Det er sådan, jeres relation til Jesus burde være. Han elsker jer over alt på jorden, siger Aviad og synger de sidste par sange, og teenagerne rejser sig op og klapper og hujer. Der er stor begejstring i salen, da Aviads sidste tone giver ekko i salen.
Efter koncerten bliver Aviad omringet af ivrige teenagere, som vil snakke med ham og have hans autograf.
De unge holder på Aviad en halv time efter koncerten og tager billeder af ham med mobilerne.

Wow: Messiansk jøde!


Artiklen fortsætter efter annoncen:Bettins Skibsted

15-årige Bettins Skibsted er meget begejstret for Aviad.
– Det har været en rigtig god koncert. Han synger bare så godt. Det er spændende, at han er messiansk jøde. Det var rigtig godt, det han fortalte om sit liv. Jeg skal i hvert fald tjekke hans hjemmeside ud og læse hele hans historie, siger hun.

Daniel Hansen

Daniel Hansen på 17 år er også ”Hooked on the truth” og vil vide mere om Aviad.
– Det var en fed koncert med god musik. Jeg vidste ikke engang, at der fandtes messianske jøder. Aviads historie var bare så spændende, derfor vil jeg gerne læse mere på hans hjemmeside. Jeg er nysgerrig efter at høre resten af historien, siger han og holder en af Aviads cd’er frem med en frisk autograf tværs over coveret.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Aviads indtryk af de unge

Aviad har været på tourne siden 6. november og har mødt mange danske teenagere:
– Det har været rigtig godt at være her. Jeg elsker Danmark. Jeg må sige, at jeg har oplevet en blanding af mennesker til koncerterne. Jeg har set folk, som er lukkede i begyndelsen af showet – og pludselig hen ad slutningen hopper og danser de og synger med på lovprisningen. Det kan kun være Jesus, som arbejder med deres hjerter. Jeg kunne bare se, hvordan disse unges liv blev forvandlet, hver gang vi kørte fra et sted. Det er virkelig svar på min bøn, siger han.
Det, der kommer mest bag på Aviad er, hvor lidt mange kristne i Danmark kender til Bibelen.
– Jeg citerede f.eks. Esajas 53 og Zakarias 12,10, de fleste vidste ikke engang, at der var profetier om Jesus i Bibelen, siger han og tilføjer: Hvis vi bare kan plante et lille frø i deres hjerter, håber jeg, at vi kan inspirere dem til at læse en ekstra side i Bibelen. Måske vil de læse syv sider i stedet for fem. Jeg håber virkelig, at de vil begynde at tale med Gud, siger han.

Budskab til danskerne

Aviads budskab er enkelt:
– Måske kender du ikke Jesus, men han kender dig. Kald på ham, og bed ham komme ind i dit liv, så kommer han. Det er hans natur. Han kommer aldrig for sent, han kommer i den rette tid. Jeg har lært igen og igen, at jeg må overgive mig selv, mine planer til Gud og sige: Ok Gud, hvad vil du, at jeg skal gøre med mit liv? Det er min bøn, at disse teenagere vil bede sådan. De skal vide, at Jesus elsker dem og har omsorg for dem. Det øjeblik, de pludselig forstår hans ubeskrivelige kærlighed, vil de endelig forstå, hvad ægte kærlighed er, siger Aviad.
Martin Ramlov fra Joffi- Ordet og Israel tilføjer:
– I Danmark har vi behov for at blive ”Hooked on the truth”. Mange af os er gået lidt væk fra sporet. Vi er nødt til at komme tilbage og finde sandheden igen. Det skal vi som kristne lære os selv og vores børn og unge. Det er derfor, vi har inviteret Aviad til Danmark, så han kan undervise os.
Aviad lover, at hvis JoffiOrdet og Israel inviterer ham tilbage, så kommer han igen.