Hr. Vig og nonnen på DR2

På mandag sender DR2 den prisbelønnede dokumentar om Jørgen Lauersen Vig, der altid har drømt om at lave et russisk-ortodokst kloster i sit gamle slot, Hesbjerg, på Fyn.DR2 sender på mandag Pernille Rose Grønkjærs prisbelønnede dokumentar ’The Monastery’: Historien om den 82-årige ungkarl, Vig, og Søster Amvrosija, en russisk nonne.

Jørgen Lauersen Vig og den russisk-ortodokse nonne, Amvrosija.

Vig er ikke længere nogen vårunge, men hans drøm om et kloster er intakt. Han drager således til Moskva, for at anmode den russisk ortodokse kirke om at anlægge et kloster på det fynske slot. Kirken accepterer Vigs tilbud, og inden længe er en gruppe russisk ortodokse nonner, med Søster Amvrosija i spidsen, på vej til Hesbjerg for at vurdere, om slottet er egnet som kloster.
Vig, der det meste af livet har levet alene og uden kvindeligt selskab, må nu dele sit hjem med den viljestærke og stædige Søster Amvrosija.

Sendes på DR2 mandag
den 10. december kl. 20.55