Unge producerer Faith TV

Nyt undervisningstilbud motiverer unge fra efterskoler og ungdomsskoler til at skabe film.På Bjerget Efterskole og Østvendsyssel Ungdomsskole er der gået filmklipning i undervisningen.

Faith TV er navnet på et undervisnings- og videoprojekt, som har fået eleverne ud i den virkelige verden for at klippe film.

En elev, der har mistet sin mor, et interview med en enke og en samtale om at tro – dette er blot nogle af de alvorlige emner, som skoleelever fra Bjerget Efterskole og Østvendsyssel Ungdomsskole har lavet film om i et folkekirkeligt videoprojekt.
Torsdag den 29. november blev filmene præsenteret på TV Midt Vest.

Faith TV griber unge

Faith TV er navnet på det folkekirkelige undervisnings- og videoprojekt, som har fået eleverne op af stolene og ud i den virkelige verden for at klippe film.
Projektet er startet af Folkekirkens Informationstjeneste i Aalborg Stift og er støttet af Kirkeministeriets Udviklingsfond og Aalborg Stift.

Ny form for kristendomsundervisning

Elever på to skoler har fået mulighed for at tilrettelægge og producere videosekvenser om selvvalgte emner med relation til kirke og kristendom. Det er sket som led i undervisningen i kristendom, dansk eller mediefag.
De faglige konsulenter har været Henrik Helms, DBA Media, og journalist Christian Toft Bro, TV MidtVest.
Projektet bliver videreført i de kommende år og er åbent for interesserede skoler.
Det er tanken, at filmene kan anvendes som oplæg til drøftelser med konfirmander, når de går til forberedelse hos præsten.

Han mistede sin mor

Casper Frihauge Olesen håber, at hans historie
kan hjælpe andre unge.

Efterskoleelev Casper Frihauge Olesen mistede sin mor for et halvt år siden.
Han fortæller i en af filmene om, hvad det betyder at miste, og siger om videoprojektet:
– Det har både været sjovt og trist. Det har også været svært at skulle huske alle de ting, men det har været rigtig godt, siger Casper. Han håber, videoen kan hjælpe andre i samme situation som ham.

Engagerede elever

– Eleverne har deltaget meget aktivt og motiveret i hele forløbet, siger skolelærer Merete Knudsen, der har stået for projektet på Østvendsyssel Ungdomsskole.
– Vi har i fællesskab eksperimenteret og været ligeværdige i arbejdet. På nogle emnefelter har eleverne været teknisk dygtige og i andre situationer har vi haft dybe, dybe samtaler om de store ord – om livet og livet på trods. Her har jeg kunnet give og fortælle ud fra min egen livserfaring og min kristne tro. Det er her, mødet med evangeliet finder sted, siger hun.
Tabita

Læs mere her: