DAVID CROWDER BAND – Remedy

Albummet Remedy udkom den 25. september 2007 og er David Crowder bands syvende release.Stilen på albummet er en blanding af moderne lovsang og alternativ pop/rock blandet med elektroniske elementer.
Som du måske kan gætte ud fra titlen og det grønne medicinske kors på coveret, fokuserer Remedy på Guds nærvær som svaret på vores sår. Lovsang er alle sangenes centrum, med en dybdegående lyrik. Lige fra det første stille track til ”The Glory of It All” til heavy dance-rock groove nummeret ”Can You Feel It?” og til ”Never Let Go,” som er præget af klaver.
David Crowder har været med til at skrive lyrikken til alle albummets sange, på nær hymnen ”O, For a Thousand Tongues to Sing”, som er skrevet af Charles Wesley. Hymnen skiller sig ud fra resten af cd’en, da både melodi, lyrik og musik har en anderledes tone end David Crowders stil. Men det gør ikke sangen mindre attraktiv, tværtimod synes jeg, at det er det bedste track på albummet.
Remedy er en meditation over Guds kærlighed og tilstedeværelse i vore liv. Som cd’en spiller, tager David Crowder lytteren tættere på cd’ens budskab. Albummets titelsang ”Remedy” anerkender, hvordan Gud helbreder sit folk, når de mødes for at tilbede og lovsynge i enhed.
Remedy afsluttes med akustisk guitar på tracket ”Surely We Can Change”, som nærmest er en bøn om, at verden må blive forandret, at sorgen må blive vendt til glæde.
Jeg synes, albummet vinder på lyrikken, ikke på de elektroniske komponenter. Det er naturligvis meningen, at de skal give cd’en et ungdommeligt og drenget ”touch”; men de har en forstyrrende og irriterende effekt, når man hører cd’en igennem.
Tabita