Flertal for at lade homoseksuelle adoptere

Radikale Venstres familieordfører, Simon Emil Ammitzbøll, vil efter nytår fremsætte lovforslaget om, at homoseksuelle par skal kunne adoptere. Ny Alliance støtter forslaget.Efter valget tegner der sig et flertal af oppositionen Charlotte Dyremose (K), et par yngre venstrefolk, samt løsgængeren Pia Christmas Møller og de grønlandske medlemmer af folketinget. Men både Dansk Folkeparti og det Konservative Folkeparti er imod, hvorimod børneorganisationer og Det Etiske Råd også støtter op om lovforslaget.
– Et homoseksuelt par kan lige så vel som alle andre give et barn en god barndom, siger formand for børnerådet, Charlotte Guldberg til Kristeligt Dagblad.
Hun afviser også, at et adoptivbarn, der både ser anderledes ud og har to forældre af samme køn, skulle være mere udsat for drilleri end andre børn. Det Etiske Råds kommende formand og den nuværende, overlæge Ole Hartling, støtter en liberalisering. Valgmenighedspræst Morten kvist er også medlem af Det Etiske Råd, men han afviser tanken om at lade homoseksuelle adoptere. – Det er statens opgave at styrke det normale. Samfundet bygger på familierne, og lader man homoseksuelle få børn enten via adoption eller kunstig befrugtning, falder det hele fra hinanden, siger han.
Tabita