Hillsong sangere i Mariager

Den 18.-19. januar løber Worship Extended af stablen med lovsangs-inspiration fra England.Mariager Højskole åbner igen dørene for Worship Extended. I år har arrangørerne inviteret ungdomslovsangsbandet fra Abundant Life Church i England.– I år skal der være mere tid til fordybelse, så deltagerne bliver udrustet og inspireret med nye aspekter i lovsangen, siger Bjarne Knudsen, lærer på Mariager Højskole.

Bradford som forbillede

Arrangørerne ville hente ny inspiration fra Hillsong kirken i Bradford. De ville ikke bare invitere et stort navn, men menneskene bag navnet. Derfor tog Bjarne Knudsen og Peter Sørensen til England for at møde lovsangerne.
– Menigheden slog benene væk under os. Det var ikke en mainstream kirke, hele spekteret var repræsenteret. Ung som gammel var hengivet i tilbedelse og tog notater under pastor Poul Scanlons prædikener. Han sagde bl.a. ”professionalitet er ikke vores identitet, men en høj grad af bevidsthed om Guds Ord er kendetegnende for os.”, fortæller Bjarne.
Abundant Life Church begyndte for otte år siden med 200 medlemmer, i dag har de over 2000 medlemmer.
– Der har været en kraftig vækkelse i menigheden. De mennesker, vi har inviteret til Worship Extended, kommer med høj lovsangsmæssig kvalitet og inspiration, siger Bjarne.

Ungdomsbandet RPM

RPM står for ”Rock Promotions” og er Abundant Life Churchs ungdoms-lovsangsband. Deres mål er at hjælpe unge mennesker til at komme i kontakt med Gud.
– Vi kommer til Worship Extended, fordi vi ønsker at styrke og inspirere mennesker til at være en forvandlende kraft for Gud, uanset hvor de er. Som Guds folk synger vi ikke bare tomme ord, vi sætter handling bag dem.
Gud søger efter mennesker, der tilbeder ham i ånd og sandhed.
Gud har kaldet enhver af os til at gøre en forskel i vores verden, og vi har ikke råd til at være tilskuere i vores generation, siger Jonathan James, leder af RPM.
RPM underviser lørdag eftemiddag i ”Visionen bag Abundant Life Church” og ”Sådan arbejder vi med lovsang i RPM-bandet”. Om aftenen giver de lovsangskoncert.

Ingen kulturforskelle

Peter Sørensen og Bjarne Knudsen står bag Worship extended.

Bjarne mener ikke, at der er de store kulturelle forskelle mellem de danske lovsangere og de engelske.
– RPM kommer og præsenterer det, som Gud har givet dem. Vi kan let have en tendens til at læne os tilbage og slå barrikaderne op, når store kirker fra USA eller Australien har et koncept for vækkelse. Vi har lidt svært ved at tro, at det kan ske i Danmark. Men i forhold til England er vi mere åbne, for det er lidt tættere på, mener han.

Udruster og inspirerer

I år er Worship Extended en blandet buket af seminarer.
– Som noget helt nyt kan deltagerne fordybe sig i ni rum, hvor vi har bedt hver underviser om at forberede fire moduler. Man kan vælge sig ind på én gren og fordybe sig mere dybdegående. Der er også mulighed for at få en bredere inspirationsoplevelse ved at tage forskellige moduler i flere rum, forklarer Bjarne.
De ni rum strækker sig lige fra lovsangsledelse, lovsangsteknologi til profetisk lovsang og sangskrivning.
– Vi har i dagligdagen kontakt med unge fra forskellige kirker. De giver udtryk for, at de har brug for ro til reflektion og fordybelse i troen, livet, tjenesten og udvikle kaldet fra Gud. Her kan RPM teamet give noget videre af de erfaringer, som de har gjort sig gennem de sidste seks år, siger Bjarne.

Flere danske lovsange

Selv om inspirationen delvis bliver hentet fra England, mener Bjarne stadig, at der er brug for flere nye danske lovsange i kirkerne.
– I stedet for at vi til stadighed oversætter engelske lovsange til dansk, skal vi skrive flere sange selv. Det opmuntrer vi også deltagerne til på Worship Extended.
På højskolen skriver vi mange sange, nogle af dem lægger vi på nettet som Mp3-filer, så kirkerne kan downloade dem og bruge dem i lovsangen, siger Bjarne.


Artiklen fortsætter efter annoncen:Worship Extendeds mål

Lovsangsseminaret Worship Extended blev født i år 2000 med det mål, at lovsangen på tværs af kirkerne skulle inspireres, udvikles og vokse.
Nu mødes lovsangsledere, lovsangere, lyd- og lysteknikere fra hele det danske kirkespektum for at få fælles inspiration og udvikle sangen og musikken i kirkerne.