Sex og stoffer er nyt primetime-stof på TV2

”Californication” er en ny amerikansk serie på TV2 onsdag aften kl. 21.20. Ordet ”fornication” betyder ”samleje udenfor ægteskabet”; så er genren vist på plads.

– Indholdet i serien ”Californication” er simpelt hen for tyndt, siger Lisbeth Krabbe Haugstrup, der er familiekonsulent i KLF, Kirke & Medier

På TV2s hjemmeside omtales serien som en ”kontroversiel komedieserie”. Og den har forhåbentlig været billig!
David Duchovny fra ”Strengt Fortroligt” spiller hovedrollen som den tilsyneladende sex- og stofafhængige eks-mand og far, der kører smart bil, har sex og går til parties i én uendelighed, mens han indimellem bliver ’passet’ af sin teenagedatter.
”Californication” er efter min mening ikke en public service vare til før kl. 22, for det er svært at få øje på gode emner til en familiediskussion i serien. I hvert fald i den første udsendelse. Indholdet er simpelthen for tyndt.

Savner klassificering
af udsendelser

Jeg savner et system i Danmark, som sikrer, at den slags udsendelser i det mindste bliver sendt efter kl. 22. Et sådant klassificeringssystem af tv-udsendelser eksisterer allerede i Holland.
Hollandske NICAM, der svarer til det danske Medieråd for Børn og Unge, har allerede eksporteret systemet til en række lande. Med et sådant system, hvor uvildige tager stilling til, om udsendelser kan placeres på bestemte tidspunkter, ville vi få et godt grundlag for kundeværdigt public service tv.

Af Lisbeth Krabbe Haugstrup
Familiekonsulent i KLF, Kirke & Medier