Mike Huckabee tror stadig på valg-mirakler

Den tidligere baptistpræst Mike Huckabee er stadig med i Republikanernes primærvalg, hvor han håber på, at han kan vinde over favoritten, den mere liberale John McCain.USA – Trods partifællers krav om at lade John McCain samle Republikanerne, vil den konservative præsidentkandidat Mike Huckabee ikke opgive kampen mod den liberale John McCain.

Den tidligere baptistpræst og guvernør, republikaneren Mike Huckabee tror stadig på, at han har en chance for at vinde primærvalget.

”Tro, Familie, Frihed!” lyder sloganet i Mike Huckabees valgkampagne. Den tidligere baptistpræst lægger ikke skjul på, at han tilhører republikanernes evangelikale fløj, der sætter traditionelle kristne værdier i højsædet.
Mike Huckabee var inden det amerikanske primærvalg ikke regnet som den store favorit, men vakte befolkningens og de øvrige kandidaters respekt ved at vinde det allerførste primærvalg i staten Iowa den 3. januar.
Da Mick Romney valgte at trække sig den 7. februar, er den konservative kandidat nu kun oppe mod den mere liberale John McCain.

Bakkes op af kristne

Med sin klare kristne profil og med en konkurrent, som efter nogle republikaneres mening er mere liberal end demokraterne, er Mike Huckabee den mest foretrukne til præsidentembedet blandt de evangeliske kristne i USA.
Mike Huckabee erkender dog, at det er ”op ad bakke”. John McCain har allerede vundet langt flest primærvalg, og fører i meningsmålingerne for de kommende valg.
Det har fået Todd Harris, en af Republikanerners valgstrateger, til at råde Huckabee til at give op og erkende nederlaget. Formålet skulle være at styrke McCains chancer i den endelige præsidentvalgkamp.
Men foreløbig er den 51-årige tidligere guvernør i Arkansas ikke til sinds at stoppe.
– Jeg tror stadig på mirakler, siger Mike Huckabee.