Minister roser kristent center

Karen Jespersen ser opholdsstedet Jabes som en model for andre. Velfærdsminister Karen Jespersen (V) er imponeret over det kristne opholdssted Jabes i Borup på Sjælland. Derfor opfordrer hun medarbejderne til at dele deres erfaringer med rehabilitering af særligt udsatte unge.

Karen Jespersen (V) opfordrer Jabes til at dele deres erfaringer.

Ved et besøg på opholdsstedet d. 28. januar spurgte hun daglig leder, Mikael Skak Pedersen, og bestyrelsesformand Ib Christensen, om opholdsstedet kan drive en slags kursusvirksomhed og i højere grad koble både erhvervslivet og almindelige danskere på den sociale opgave med udsatte unge.
Begge sagde ja, og velfærdsministeren lovede at vende tilbage til sagen – fordi:
– Det er et generelt problem, at kommunerne hver for sig bliver ved med at opfinde den dybe tallerken fra bunden i stedet for at lære af hinanden og til sidst sige: Her er en god, effektiv model. Hvordan kan vi udbrede den?, sagde Karen Jespersen til Køge Dagblad.

Nutidens spedalske

Opholdsstedet Jabes blev startet af Mikael Skak fra Apostolsk Kirke i 2003. Målet er at tage sig af asocialiserede unge mellem 13 og 18 år – ”svært anbringelige unge”, som Mikael Skak udtrykker det.
– Det er nutidens spedalske, siger han og sender en opfordring til alle kristne: – Det er vigtigt, at kirken rejser sig og går foran i opgaven med at frelse de fortabte!
Navnet Jabes kommer fra Bibelen og betyder ”Smertens barn”. Opholdsstedet Jabes har to centre – et til rehabilitering og et til udslusning. Opholdsstedet driver også en lille skole, Jabes-skolen, for at give de unge et fagligt tilbud.
Nu har Jabes også modtaget en bevilling på 20 mio. kr. til at starte endnu et opholdssted med plads til 12 unge. Desuden har Købehavns kommune spurgt, om Jabes vil ”aftage” 10 unge herfra. Med de unge følger 10 mio. kr.
– Vi skal derfor bruge 10 nye medarbejdere hurtigst muligt, slutter Mikael Skak Pedersen.